Ο πρώτος τελικός στην τελευταία ημέρα του Ευρωπαικού ήταν του τριπλούν ανδρών με τη συμμετοχή του Τσιάμη που πήρε την 7η θέση.

-> Ειδική σελίδα για διοργάνωση

Ο Δημήτρης Τσιάμης ξεκίνησε με 16,10μ. κσι δτο επόμενο άλμα του έκανε 16,40μ. Συνέχισε σταθερά με δύο άλματα στα 16,35μ. και τελείωσε με δύο άκυρα.

Ο Pedro Pablo Pichardo (Πορτογαλία) ξεκαθάρισε ουσιαστικά τον αγώνα στο πρώτο του άλμα με 17,40μ. Και τα άλλα 3 έγκυρα άλματά του μάλιστα θα του έδιναν την πρωτιά.

Η μάχη δόθηκε για τη 2η θέση. Ο Alexis Copello (Αζερμπαιτζάν) είχε πάρει το προβάδισμα με 16,98μ. για το αργυρό, ο Γερμανός Max Hess που είχε ξεκινήσει με 16,96μ. συνέχιζε με άκυρα -με αρκετά μεγάλο άλμα στο πέμπτο του- και στην τελευταία προσπάθεια έγτασε στα 17,01μ. Ωστόσο αμέσως μετά ο Copello ανέβηξε στα 17,04μ. με τον Hess να μένει 3ος όπως και το 2019.

Τόσο ο 28χρονος Pichardo -που έχει 2 αργυρά σε παγκόσμια ανοικτού- όσο και ο 36χρονος Copello -που έχει χάλκινο ενώ ήταν 2ος στο προηγούμενο Ευρωπαικό ανοικτού- είναι από την Κούβα και από το 2017 πήραν τη νέα υπηκοότητα.

Να σημειωθεί ότι ο Τσιάμης ήταν ο μεγαλύτερος ηλικιακά αθλητής στο Torun και ότι παρά τα χρόνια με ρεκόρ και διακρίσεις, ήταν ο πρώτος του τελικός στη συγκεκριμένη διοργάνωση στον κλειστό. Έκανε τεχνικά λάθη και δεν έβγαλε αυτό που μπορούσε όπως ανέφερε στον τελικό ενώ είχε και κούραση από τον προκριματικό.

Προηγούμενο άρθροTorun2021: Άπιαστοι Jacobs και Bol – ανατροπή η Bekh
Επόμενο άρθροTorun2021: O Nedasekau επικράτησε του Tamberi – Ημιτελικά έφτασε η Σπανουδάκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ