Η Ελπίδα Τόκα υπό την τεχνική καθοδήγηση της μητέρας της Jana προσπαθεί να βρει το ρυθμό της με στόχο να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί στους αγώνες που έρχονται

Μια βόλτα στο δημοτικό στάδιο του Ωρωπού, μας έφερε κοντά με την Ελπίδα Τόκα, μια από τις καλύτερες Ελληνίδες στα 400μ. εμπ. που έκανε εκείνη την ώρα προπόνηση, υπό την καθοδήγηση, όπως πάντα, της μητέρας της Jana.

Φυσικά δεν ήταν δυνατόν να χάσουμε την ευκαιρία για μια σύντομη συζήτηση με την πρωταθλήτρια μας, τόσο για τα πρώτα συμπεράσματα από την επανέναρξη των προπονήσεων αλλά και για τα όσα προηγήθηκαν της αναγκαστικής αλλαγής του προγράμματός της, όπως και όλων βέβαια, λόγω του κορωνοϊού.

Όπως μας είπε η Ελπίδα: «Αυτούς τους δύο μήνες που περάσαμε σε καραντίνα, ο κύριος στόχος ήταν να παραμείνουμε υγιείς σε δύο επίπεδα.

Πρώτα-πρώτα θέλαμε, φυσικά, να αποφύγουμε τον κορωνοϊό και παράλληλα να μην έχουμε τυχόν απρόοπτα – μια και κάναμε προπονήσεις εκτός αγωνιστικών χώρων – μέχρι να επιστρέψουμε στα στάδια με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.

Το διάστημα της καραντίνας κάναμε κυρίως φυσική κατάσταση με μεγάλη προσοχή και πήγαμε κυρίως συντηρητικά. Σε οποιαδήποτε μικροενόχληση διακόπταμε».

Η μητέρα-προπονήτριά της συμπλήρωσε: «Πέρασε ένα διάστημα που ήταν σοκ για όλους τους αθλητές. Εκεί που βρίσκονταν σε φουλ προετοιμασία ξαφνικά έπρεπε να σταματήσουν. Εμείς κάναμε κάποια κλασικά απλά πράγματα με τεχνικές ενδυνάμωσης κυρίως και τώρα θα δουλέψουμε όσο μπορούμε για να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν τα παρατάμε…»

Σε ότι έχει να κάνει με την επιστροφή στην προπονητική κανονικότητα, η πρωταθλήτρια (και πτυχιούχος Βιολογίας) ξεκαθάρισε:
«Τώρα που γυρίσαμε όλα αλλάζουν. Ο πήχης ανεβαίνει όπως ανεβαίνουν και οι απαιτήσεις που έχω από τον εαυτό μου. Οι προπονήσεις πλέον γίνονται κάθε μέρα πιο σοβαρές και το δύσκολο στην παρούσα φάση είναι να ξαναμπούμε στο ρυθμό. Τα εμπόδια είναι ένα αγώνισμα που ο ρυθμός είναι πολύ βασικός παράγοντας για την εξέλιξη της προσπάθειας. Ως τώρα κρατήσαμε ένα επίπεδο φυσικής κατάστασης, αλλά στους ρυθμούς πρέπει να δουλέψουμε πολύ τώρα στην επιστροφή μας».

«Θέλω να αγωνιστώ αξιοπρεπώς»

Στο ερώτημα του «stivoz.gr»: «Σε μια τέτοια «κουτσουρεμένη» χρονιά όπως εξελίχθηκε, ο στόχος ποιός μπορεί να είναι πλέον κι εδώ θέλουμε να ακούσουμε και τη γνώμη της μητέρας και προπονήτριας, της Γιάνας» μας είπαν:

-Ελπίδα: «Ο βασικός στόχος είναι να αγωνιστούμε αξιοπρεπώς. Δεν ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκομαι ύστερα από αυτό που μεσολάβησε τόσον καιρό. 

-Jana: «Θα προσπαθήσουμε να δώσει η Ελπίδα, το καλύτερο δυνατόν που μπορεί.

Πρώτος στόχος να πάμε πολύ καλά στο διασυλλογικό πρωτάθλημα να δούμε που βρισκόμαστε και στη συνέχεια βήμα-βήμα, μέσα από το πανελλήνιο πρωτάθλημα να μας ανοίξει ο δρόμος για αργότερα στο βαλκανικό πρωτάθλημα».

Το πρόγραμμα της Ελπίδας στη συνέχεια, περιλαμβάνει ένα διάστημα ξεκούρασης, ο κλειστός στίβος στη νέα σεζόν εκ των πραγμάτων δεν είναι στα σχέδιά τους και αμέσως μετά αρχίζουν με τη μητέρα-προπονήτριά της, τη μεγάλη προσπάθεια για ότι καλύτερο στον ανοιχτό.

Stivoz.gr – Kώστας Mπάκος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here