Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του μήκους Malaika Mihambo αποφάσισε να κάνει τη μεγάλη αλλαγή και να πάει στις ΗΠΑ, στο Houston και να την προπονήσει εκεί ο Carl Lewis – με τον Leroy Burrell.

Η Γερμανίδα (μεγαλωμένη στη Χαιδελβέργη, έχει πατέρα Τανζανό) στο παγκόσμιο έκανε 7,30μ. ενώ στον κλειστό φέτος έφτασε στα 7,07μ. και είναι στις κορυφαίες αθλήτριες διαχρονικά βάσει επίδοσης καθώς και η πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου. Στoυς προηγούμενους Ολυμπιακούς ήταν 4η και βέβαια η Ολυμπιακή νίκη είναι ο απόλυτος στόχος της.

H 26χρονη Mihambo είχε από τα 11 της χρόνια προπονητή τον Ralf Weber, ο οποίος σταμάτησε τη συνεργασία για προσωπικούς λόγους.

Από την πλευρά της Γερμανικής Ομοσπονδίας και κατόπιν δηλώσεων τόσο της αρχιπροπονήτριας Annett Stein όσο και του προέδρου Juergen Kessing, ήταν εμφανής η δυσαρέσκεια για την απόφαση αυτή να πάει στις ΗΠΑ (και μάλιστα σε χρονιά πριν από Ολυμπιακούς Αγώνες) και να μην παραμείνει με προπονητή της χώρας – που στα άλματα έχει τους Uwe Florzcak, Uli Knapp, Hans-Joerg Thomaskamp, Tamas Kiss, Harry Marusch, Charles Friedek μαζί με τον Sebastian Bayer.

Ο Carl Lewis, που αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής στίβου του 20ου αιώνα, εργάζεται από το 2013 ως προπονητής στο Πανεπιστήμιο του Houston – όπου μάλιστα είχε σπουδάσει. Επικεφαλής προπονητής του Houston Cougar athletics είναι ο Leroy Burrell, με τον οποίο ήταν συναθλητής και στο Santa Monica track club και έχουν μεγάλη ιστορία – μεταξύ άλλων με διαδοχικές καταρρίψεις παγκοσμίων ρεκόρ στα 100μ. καθώς και αρκετές φορές μαζί σε 4χ100μ.! Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Lewis έχει και 4 σερί χρυσά στο μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ξεκινώντας το 1984 με το ιστορικό καρέ (100-200-μήκος-4χ100)

Προηγούμενο άρθροΓ’ φάση: Επαναδραστηριοποίηση για σωματεία – προπονητές
Επόμενο άρθροΤόκα: «Δεν τα παρατάμε…»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ