Προσοχή στην παραπληροφόρηση! Διαβάστε τι ισχύει μέχρι στιγμής για το παγκόσμιο!

Η τελευταία ημέρα επίτευξης επιδόσεων για τη Doha είναι η 6η Σεπτεμβρίου και αθλητές και αθλήτριες θα έχουν την ευκαιρία είτε να πετύχουν όρια, είτε να ανέβουν στις λίστες των αγωνισμάτων τους και να “πιάσουν” τον αριθμό -στόχο που έχει θέσει η IAAF ανά αγώνισμα, ώστε να έχουν ελπίδες συμμετοχής μέσω πρόσκλησης (->τι ισχύει για τη διαδικασία πρόκρισης)

Ως γνωστόν (ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι γνωστό) τα World Rankings δεν ισχύουν τώρα – παρά θα εφαρμοστούν, κατόπιν απόφασης που έλαβε μεταγενέστερα η IAAF, μόνο στις ισοπαλίες τελευταίων επιδόσεων, κάτι που επηρεάζει όμως σε πολλές περιπτώσεις μας.

Για παράδειγμα δεν θα συμμετάσχουν 40 άτομα στο ύψος αν 9 (εκτός ορίου βέβαια) είναι στην 32η θέση, παρά συνολικά 32 όπως είναι ο αριθμός-στόχος, με τον καλύτερο των World Rankings για τη θέση εκείνη (ή όσες τελικά θα είναι ανά περίσταση) και μόνο.
Ο Κώστας Μπανιώτης είναι αυτή τη στιγμή αμέσως μετά την 31η θέση στο ύψος, ωστόσο στις ισοπαλίες (που είναι και οι περισσότερες σε αγώνισμα) υστερεί έναντι πολλών αντιπάλων του.

Η Σπανουδάκη και οι υπόλοιποι

Αυτή τη στιγμή πέραν των 16 αθλητών μας που έχουν το όριο και πλην της Σπανουδάκη (όπως είχε αναφερθεί – δείτε τι ίσχυε ήδη, προ ημερών ->εδώ) ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος αθλητής-τρια μας δεν έχει μπει σε θέση πρόκρισης βάσει διαθέσιμων στατιστικών στοιχείων -από το έγκυρο site tilastopaja και την IAAF- με έως 3 ανά χώρα ή ό,τι άλλο προβλέπεται.

Καλό θα ήταν να προσεχθούν ιδιαίτερα αυτά καθώς σε καμία περίπτωση δεν έχει τσεκαριστεί κάποιο “εισιτήριο” ή έχει τόση μεγάλη ασφάλεια, όπως αναφέρεται ή διαδίδεται -λόγω άγνοιας, εντυπώσεων, “κλικς” ή οτιδήποτε άλλο.

Μακάρι τελικά να βρεθούν όλοι στη Doha, αλλά κατά κύριο λόγο δεν είναι πια στο χέρι των περισσοτέρων.

Εκτός δύο ριπτών μας (Αναγνωστοπούλου & Σκαρβέλης) που θα κάνουν αγώνα στα Σιθώνεια σήμερα, δεν κάνει άλλος από όσους είναι κοντά οπότε δεν τίθεται σε άλλες περιπτώσεις θέμα βελτίωσης επιδόσεων δικών μας αθλητών.

Αυτό λοιπόν που ελπίζουμε είναι να μην δηλωθούν/ να αποσυρθούν κάποιοι άλλοι αθλητές…

Οι ισοπαλίες και πως έχουν οι θέσεις τώρα

Στις υπάρχουσες ισοπαλίες που κρίνονται στα world rankings, η Σπανουδάκη δεν έχει 5 αγώνες 200μ. σε διάστημα ενός έτους οπότε υστερεί, ο Μπανιώτης έχει 5 αθλητές από πάνω του, η Πόλακ έχει μια Ιταλίδα επάνω της, η Πεσιρίδου υπερτερεί σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Συμπεριλαμβανομένων και των ισοπαλιών, το μεσημέρι της 6/9 οι θέσεις είναι:

  • Αναγνωστοπούλου 34 με στόχο 32
  • Σκαρβέλης 40 με στόχο 32
  • Σπανουδάκη 54 με στόχο 56
  • Πόλακ 35 με στόχο 32
  • Μπανιώτης 37 με στόχο 32
  • Πεσιρίδου 43 με στόχο 40
  • Παναγή 33 με στόχο 32

Οι πιο πιθανές περιπτώσεις

Στα 200μ. με τη Σπανουδάκη είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρξουν και ορισμένες “απώλειες” λόγω του ότι αθλήτριες των 400μ. θα πάνε στο αγώνισμά τους και δεν θα δηλωθούν και στα 200μ. που ξεκινάνε με μια ώρα μόλις διαφορά (αλλά ίσως ακόμα και περιπτώσεις των 100μ. που δεν έχουν καλό 200αρι)

Στα εμπόδια με την Πεσιρίδου υπάρχουν λίγες περιπτώσεις από 7θλο.
(Από την άλλη όμως, λογικά θα πάρει θέση και άλλη, σε νίκη αθλήτριας ΗΠΑ ή Τζαμάικα στις Βρυξέλλες).

Στην περίπτωση της Κύπριας Παναγή στο μήκος επίσης αναμένεται να μη δηλωθούν 7θλήτριες (Thiam).

Γενικότερα, δήλωση με πιθανό DNS (πχ να δηλωθεί 400μ. και 200μ. και να μην κατέβει ενδιάμεσα σε κάτι από αυτά) θα δημιουργήσει μπελάδες καθώς θα πρέπει να υπάρχουν ιατρικοί λόγοι αλλιώς δεν θα συνεχίζουν σε άλλο αγώνισμα στη διοργάνωση.

Πιθανότητες για επιπλέον προσθήκες από την άλλη

Κάποιες χώρες έχουν ήδη δηλώσει ομάδα, βάσει όσων έχουν κάνει όριο πάντα, καθώς οι τυχόν υπόλοιπες θέσεις θα προκύψουν μετά από σήμερα.

Σε αρκετές περιπτώσεις βέβαια υπάρχουν αθλητές/τριες άλλων χωρών που μπορεί και τελευταία ημέρα να βρεθούν ψηλότερα, οπότε θα χρειαστεί και επιπλέον θέση.

Στο επί κοντώ γυναικών, που είναι η Πόλακ στην προσμονή, αν στο Diamond League Βρυξελλών κερδίσει Αμερικανίδα (που απευχόμαστε διπλά, έχοντας τη Στεφανίδη να επιδιώκει το 4ο διαμάντι) θα πάρει wild card και θα μπορεί να πάει και μια Αμερικανίδα ακόμα. Στην περίπτωση της, θα πρέπει να αποσυρθούν ή να μη δεχτούν να πάνε 3 αθλήτριες και 4 σε περίπτωση νίκης Αμερικανίδας.

Προηγούμενο άρθροΤα Σιθώνεια στις 6/9, καταληκτική ημερομηνία για Doha
Επόμενο άρθροΣιθώνεια (Νικήτη) 6.9.2019

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λίγο πολύ οι αθλητές ξέρουμε ότι για σωστή ενημέρωση πρέπει να σας διαβάζουμε. Φτάνει πια με τα άρθρα εντυπωσιασμού και τις ίντριγκες του site των ολυμπιακών αθλημάτων που μόνο αγνό δεν είναι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ