Η τρέλα του παγκοσμίου ρεκόρ θα στοιχίσει τελικά στον Renaud Lavillenie τη διεκδίκηση του παγκόσμιου τίτλου αυτό το χειμώνα. Έπειτα από τον τραυματισμό του στο Ντόνετσκ, ο Γάλλος ανακοίνωσε και επίσημα πως αποσύρεται από το μεγάλο ραντεβού του κλειστού στίβου στο Σόποτ.

Ο Ολυμπιονίκης του επί κοντώ τραυματίστηκε όταν έπειτα από το παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσε περνώντας τα 6,16 μ., επιχείρησε μία προσπάθεια στα 6,21 μ., με αποτέλεσμα να… εκσφενδονιστεί στην άλλη άκρη τραυματίζοντας το πόδι του. Το βαθύ κόψιμο, που χρειάστηκε 16 ράμματα τον οδήγησε στην απόφαση να ξεχάσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, κάτι που ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι.

«Δεν είναι κάτι σοβαρό, δεν υπάρχει τραυματισμός σε οστό ή σύνδεσμο. Απλά μία μεγάλη πληγή. Θα πάρω το χρόνο μου για να αναρρώσω πλήρως, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα ακουμπήσω το πόδι μου κάτω για τουλάχιστον δύο εβδομάδες», είπε ο Γάλλος επικοντιστής.

Πάντως, παρά την άτυχη στιγμή της προσπάθειας στα 6,21 μ., ο Lavillenie δηλώνει βέβαιος ότι μπορεί να «πετάξει» ψηλότερα από τα 6,16 μ. στα χρόνια που θα ακολουθήσουν. «Προφανώς σκέφτομαι πολύ το μέλλον, γιατί είμαι ακόμη νέος. Έχω ακόμη τα καλύτερα χρόνια μπροστά μου και πιστεύω ότι έχω περιθώριο βελτίωσης», είπε.

Όσο για τον αντίκτυπο της απίστευτης εμφάνισής του στο Ντόνετσκ, ακόμη δεν το έχει συνηθίσει. «Δεν περίμενα τόσα συγχαρητήρια και δημοσιότητα, γιατί δεν είναι κάτι που μου συμβαίνει συχνά. Με έχουν συγκρίνει με έναν αριθμό πρωταθλητών που για εμένα ανήκουν σε άλλο κόσμο. Είναι τόσο μεγάλο το να γράφεις ιστορία, που μοιάζει σχεδόν τρομακτικό!», παραδέχθηκε ο Lavillenie.

Προηγούμενο άρθροSpikes: Οι 10 λόγοι που ο Renaud Lavillenie έκανε παγκόσμιο ρεκόρ
Επόμενο άρθροΟ Gebrselassie αλλάζει ρόλους- Θα τρέξει ως «λαγός» στο Λονδίνο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ