Χρειάστηκε μια 10ετία για να βρεθεί Ελληνας αθλητής που θα κάνει κάτω από 14′ στα 5.000μ.! Πρόκειται για τον Μάρκο Γκούρλια, αθλητή του Δημ. Θεοδωρίδη, που πέτυχε επίδοση 13.59.59 και μάλιστα σε αγώνες εξαιρετικού ενδιαφέροντος όπως οι Μεσογειακοί!
Συγχαρητήρια στον αθλητή και στον προπονητή του, που ίσως δείξουν τον δρόμο ώστε να επανέλθουν οι μεγάλες αποστάσεις σε κάποιο ικανό επίπεδο και -γιατί όχι;- να φτάσουν εκείνο των δεκαετιών ’70-’80.
Το πρόβλημα με τις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις είναι πολύχρονο και πολυεπίπεδο. Προσωπικά πιστεύουμε ότι υπάρχει το έμψυχο υλικό, τόσο σε αθλητές όσο και προπονητές, που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά και να ξαναδούμε αξιόλογες επιδόσεις σ’ αυτά τα αγωνίσματα, που αγαπά ιδιαίτερα ο κόσμος του στίβου. Ευελπιστούμε.

Προηγούμενο άρθροTarragona – Καλές εμφανίσεις Γκούρλιας, Βαμβουκάκη – 4η η Παναγή, στα 7μ. η Spanovic
Επόμενο άρθροTarragona – 1η με φοβερό παγκύπριο η Αρτυματά, βάθρο Σπανουδάκη, Κυριακοπούλου και Αναγνωστοπούλου – με ανάποδη σημαία
Ο Μανώλης Λαμπράκης προσφέρει πολλά χρόνια ως προπονητής (τώρα στον ΓΣ Κερατέας) και ζει από κοντά τον ελληνικό στίβο, με τα πρώτα βήματα στο Στάδιο Καραισκάκη. Υπήρξε σπρίντερ, μέλος της εθνικής ομάδας. Επίσης όμως είναι δημοσιογράφος και είναι από τους πλέον κατάλληλους να σχολιάσει με τον δικό του ουσιαστικό, ρομαντικό ή και καυστικό τρόπο θέματα και καταστάσεις εντός κι εκτός στίβων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ