Το Ευρωπαικό Εθνικών ομάδων στα σύνθετα διεξάγεται το ερχόμενο Σ/Κ 6-7 Ιουλίου σε 3 κατηγορίες.
-> Πληροφορίες

H Superleague γίνεται στο Lutsk της Ουκρανίας, ενώ στη Ribeira Brava στη νήσο Madeira της Πορτογαλίας, λαμβάνει χώρα τόσο η 1η (αλλά στις 5-6/7) όσο και η 2η κατηγορία όπου υπάρχουν και μεμονωμένες συμμμετοχές, μεταξύ αυτών και τρεις ελληνικές:

Η Στέλλα Τζικανούλα που εικονίζεται και στο εξώφυλλο του Team Manual και θα λάβει μέρος για 4η συνεχή διοργάνωση (η πρώτη ήταν και πάλι εκεί, το 2014 – τότε νικήτρια ήταν η Υφαντίδου), καθώς και η Μαρία Ζαχαρούδη και ο Κώστας Λογδανίδης για πρώτη τους φορά.

Τα ρεκόρ τους έχουν επιτευχθεί στη Νάξο, με την Τζικανούλα να έχει 5474β και φέτος 5398β, τη Ζαχαρούδη 5380β χάνοντας για μόλις 20β το όριο για το Ευρωπαικό Νέων (και είναι οι καλύτερες φέτος μετά την Υφαντίδου) ενώ ο Λογδανίδης 7194β. (καλύτερος φέτος μετά τον Περιστέρη μου θα αγωνιστεί στο Ευρωπαικό Νέων).

Δεν θα λάβουν μέρος αθλητές από τη Ρωσία ούτε ως ανεξάρτητοι, ενώ δεν υπάρχει Κυπριακή εκπροσώπηση.

Ως προς τη Superleague, στην Ουκρανία πέραν των διοργανωτών που ήταν και οι πρωταθλητές το 2017, θα αγωνιστούν και οι Εσθονία, Γαλλία, Μ.Βρετανία, Λευκορωσία, Ελβετία που αποτέλεσαν την 6αδα και οι Ολλανδία, Ισπανία που ανέβηκαν.
Ξεχωρίζουν οι συμμετοχές των Krauchanka, Uibo, Kasyanov.

Να σημειωθεί πως από το 2006 δεν λαμβάνει μέρος η Γερμανία στη διοργάνωση, που απέκτησε ενιαίο χαρακτήρα για ομαδική βαθμολογία ανδρών και γυναικών από το 2013.

Superleague – 1st league – 2nd league έχουν αντίστοιχα διαβάθμιση B – C – D στο σύστημα ranking της IAAF κι επίσης μετράνε και για τη σειρά Challenge συνθέτων.

Προηγούμενο άρθροΤο Diamond League επιστρέφει Ευρώπη – με κορυφαίες ελληνικές συμμετοχές
Επόμενο άρθροΒαλκανικό Ε/Ν (Cluj) 2-3.7.2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ