Η «σκηνή» του Ο2 Arena είναι έτοιμη και από αυτή θα… παρελάσουν 643 αθλητές, όσοι δηλώθηκαν για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Στην 33η διοργάνωση, στην Πράγα, σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής θα πάρουν μέρος 363 άνδρες και 280 γυναίκες. Αν και συνήθως τα 60 μ. έχουν τη μερίδα του λέοντος στις συμμετοχές, αυτή τη φορά στους άνδρες πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Οι περισσότεροι αθλητές έχουν δηλωθεί στα 800 μ.- 40 συνολικά- ενώ στα 60 μ. δηλώθηκαν 39.

Στις γυναίκες αντίθετα, τα 60 μ. κρατούν τα σκήπτρα, με 39 αθλήτριες να έχουν δηλωθεί, και ακολουθούν τα 400 μ. Με 29. Οι λιγότερες συμμετοχές δηλώθηκαν στο τριπλούν των ανδρών (21) και τα 1.500 μ. των γυναικών (14).

Το πρώτο ρεκόρ έχει ήδη σημειωθεί στη διοργάνωση, χάρη στον αριθμό των αθλητών που θα πάρουν μέρος- ήταν 587 στο Μπέρμιγχαμ το 2007 οι περισσότεροι έως τώρα- αλλά και την πληθώρα των χωρών που δήλωσαν ομάδες. Συνολικά 49 μπήκαν σε αυτή τη διαδικασία- μόνο μία έμεινε εκτός, το Λιχτενστάιν- και αν όλες αυτές οι χώρες στείλουν πράγματι ομάδες, θα σημειωθεί ρεκόρ και σε αυτό τον τομέα, ξεπερνώντας την «επίδοση» της προηγούμενης διοργάνωσης στο Γκέτεμποργκ, όπου είχαν εκπροσωπηθεί 47 χώρες.

Σε ότι αφορά τα αγωνίσματα με ελληνικές συμμετοχές, ο Κώστας Δουβαλίδης είναι ένας από τους 29 που έχουν δηλωθεί στα 60 μ. εμπόδια, ο Μάκης Στεργιούλης στους 39 των 60 μέτρων, η Γωγώ Κοκλώνη μία από τις 39 στο ίδιο αγώνισμα, ο Κώστας Μπανιώτης και ο Αντώνης Μάστορας στους 27 του ύψους, ο Λούης Τσάτουμας στους 26 του μήκους, ο Κώστας Φιλιππίδης είναι ένας από τους 24 που έχουν δηλωθεί στο επί κοντώ, η Ελισάβετ Πεσιρίδου μία από τις 27 στα 60 μ. εμπόδια, η Έλενα Φιλάνδρα μία από τις 21 στα 800 μ. και βέβαια η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου είναι ανάμεσα στις 22 που έχουν δηλωθεί στο επί κοντώ.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Ρούλα Βλασσοπούλου

Διαβάστε ακόμη

Επιχείρηση… Πράγα: Ποιους ξεφορτώθηκαν και ποιους θα βρουν μπροστά τους οι Έλληνες στο Ευρωπαϊκό

Προηγούμενο άρθροΟι Κυπριακές συμμετοχές στην Πράγα
Επόμενο άρθροΕπιχείρηση… Πράγα: Ποιους ξεφορτώθηκαν και ποιους θα βρουν μπροστά τους οι Έλληνες στο Ευρωπαϊκό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ