Ο Wilson Kipsang πήγε με μία αποστολή στο Βερολίνο. Φεύγοντας από εκεί, να έχει σιγουρευτεί πως το παγκόσμιο ρεκόρ μαραθωνίου θα γράφει δίπλα το δικό του όνομα. Μπορεί η αποστολή του να ήταν δύσκολη, αλλά τελικά τα κατάφερε. Και ο 31χρονος είναι πλέον ο ταχύτερος όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου τερμάτισε σε 2ωρ.03.23, για να βελτιώσει κατά 15 δευτερόλεπτα το ρεκόρ που είχε ο Patrick Makau. Στην κούρσα ο Kipsang ήταν από την αρχή σε τροχιά για το παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά έπειτα από το 29ο χλμ. ο ρυθμός του έπεσε. Μόλις στα τελευταία τρία χιλιόμετρα κατάφερε να επανέλθει στην ταχύτητα που θα του επέτρεπε να καταρρίψει το ρεκόρ, όπως και έγινε. Επίτευγμα για το οποίο εξασφάλισε 90.000 ευρώ, για τη νίκη του και βέβαια την ιστορική διάσταση που της έδωσε.

Αυτή είναι η ένατη φορά που το παγκόσμιο ρεκόρ μαραθωνίου βελτιώνεται στο Βερολίνο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Kipsang φρόντισε ώστε να μην κλείσει το 2013 χωρίς παγκόσμιο ρεκόρ σε επίσημο αγώνισμα. Πίσω του τερμάτισαν επίσης σε πολύ καλές επιδόσεις ο Eliud Kipchoge (2ωρ.04.05) και ο Geoggfrey Kipsang (2ωρ.06.26).

Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Florence Kiplagat με 2ωρ.21.12, ενώ ρεκόρ υπήρχε και σε αυτή την περίπτωση. Η Ιrina Mikitenko που τερμάτισε Τρίτη σε 2ωρ.24.54, που αποτελεί ρεκόρ βετεράνων άνω των 40 ετών.

Διαβάστε και:
http://www.stivoz.com/content.php?3118 (τερματισμός)
http://www.stivoz.gr/?p=7768 (Ρήγα)

Προηγούμενο άρθροΜε το ένα πόδι εκτός των ομοσπονδιακών ο Κυτέας
Επόμενο άρθροΜπάχαλο στο Βερολίνο! – Κάποιος ανεγκέφαλος τερμάτισε πριν από τον Kipsang (video)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ