Ενώ τα δείγματα doping από τους επανελέγχους πληθαίνουν (δείτε->εδώ) και αναμένονται μετά και την επανεξέταση και των Β’ δειγμάτων να ανακοινωθούν τα ονόματα- και πολλά από αυτά ανήκουν στη Ρωσία (Τζαμάικα και Ισπανία έχουν κάνει επίσης γνωστό πως έχουν τέτοια περίπτωση) κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την άρση της τιμωρίας της Ομοσπονδίας της στις 17/6, η Yelena Isinbayeva φωνάζει για καταπάτηση των δικαιωμάτων της όμως ιδίως η αναφορά σε άλλες χώρες έφερε και την αντίδραση του Robert Harting που συνηθίζει να είναι …δυναμικός σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η Ρωσίδα κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο αλμα επί κοντώ δήλώσε πως:
“Είμαι τρελή με την απαγόρευση. Είμαι θυμωμένη επειδή είμαι αβοήθητη και δεν μου δίνεται η δυνατότητα να αγωνιστώ.
Δούλεψα σκληρά να επιστρέψω μετά τη γέννα. Το αξίζω και το δικαιούμαι να αγωνιστώ. Όλοι οι νέοι, ταλανούχοι, καθαροί αθλητές μας το δικαιούνται. Αν χάσουν το Ριο, 4 χρόνια να περιμένουν είναι πολλά.

Υπάρχει τόση μεγάλη αρνητικότητα για τη Ρωσία λες και το ντόπινγκ είναι μόνο πρόβλημα δικό της. Αθλητές από την Αμερική, την Τζαμάικα και άλλες πολλές χώρες αποτυγχάνουν στο τεστ και επανέρχονται μετά από 2 χρόνια. Στη Ρωσία ο αποκλεισμός είναι ομαδικός. Είναι παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων μου”.

Ο Γερμανός πρωταθλητής της δισκοβολίας απάντησε με δηλώσεις σε ΜΜΕ “Υπάρχουν πολλές χώρες όπου το Anti-Doping λειτουργεί υποδειγματικά. Εμείς ελεγχόμαστε σε όλον τον κόσμο, ταξιδεύουμε με τα σωστά ονόματα, ξέρουμε αγγλικά και δεν χρειάζεται να διακόπτουμε διαδικασία με ελεγκτές doping. Χαίρομαι που μια Ρωσίδα αθλήτρια μιλάει γιατί εως τώρα υπήρχε μόνο σιωπή. Αν πάρει η Ρωσία την άδεια θα φύγει κάθε πίστη που μου έχει μείνει σε IAAF και ΔΟΕ.
Πρέπει να βρεθούν λύσεις. Ενας αποκλεισμός είναι ένα καλό σινιάλο. Πρέπει επιτέλους να παρθούν αποφάσεις για αξίες και όχι για χρήμα”

Ακόμη, συνέχισε συμπληρωματικά και πιο προσωπικά με ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας ότι:
“Σε παλαιότερη της συνέντευξη η Ισινμπάγεβα είχε πει για το doping χωρίς να κατονομάσει ονόματα και πως η Γερμανία και άλλες χώρες έχουν συστηματικό ντόπινγκ, αλλά η Ρωσία είναι αυτή που απειλείται από πολυάριθμες περιπτώσεις doping. Σε άλλες χώρες αυτό το σύστημα λειτουργεί υποδειγματικά και προτρέπω την Yelena Gadschijewna Issinbajewa να επιτεθεί στη Ρωσική ομοσπονδία και στις υπόλοιπες που δεν το κάνουν αυτό. Πάντως χαίρομαι πολύ που ένας Ρώσος αθλητής μιλά γι’ αυτό καθώς μέχρι σήμερα όλοι σιωπούσαν. Θα πρέπει να βρεθεί μια λύση σε αυτό το θέμα”

Μάλιστα στο τέλος ο 31χρόνος Robert Harting που επιστρέφει μετά από 21 μήνες απουσίας από τα γήπεδα σήμερα στη Ρώμη (δείτε->εδώ) ζήτησε να μην γίνονται στα σχόλια αναφορικές συγκρίσεις με περιπτώσεις όπως των Baumann και Breuer, γιατι πρόκειται για σύστημα και όχι μεμονωμένες περιπτώσεις…

Επιμέλεια: ΦΩΤΗΣ ΔΙΑΦΑΣ

Προηγούμενο άρθροΟι μικροί ξεχώρισαν στα Αλεξάνδρεια
Επόμενο άρθροΣτεφανίδη, Κυριακοπούλου το 1-2 στη Ρώμη – Απείλησε το παγκόσμιο η Ayana

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ