Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα «Ευ Αγωνίζεσθαι» του Ολυμπιακού Μεγάρου, διεξήχθη η 38η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κος Ντίνος Μιχαηλίδης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών για αποφάσεις της ΔΟΕ και της ANOC του τελευταίου διαστήματος και τις κάλεσε να ενεργήσουν ώστε να τύχουν εφαρμογής μεταξύ άλλων η «Διακήρυξη των Δικαιωμάτων και Ευθυνών του Αθλητή», καθώς και η αναμενόμενη επικύρωση της «Διακήρυξης των Δικαιωμάτων των Παιδιών στον Αθλητισμό». Επίσης, και όσα αφορούν σε οδηγίες και αποφάσεις για την κατοχύρωσης της ισότητας των φύλων στον αθλητισμό.

Αναφέρθηκε επίσης στους στόχους της ΚΟΕ και την προοπτική υλοποίησης τους, οι οποίοι πέραν της συμμετοχής σε διεθνείς διοργανώσεις αφορούν, την νομοθετική κατοχύρωση και την αυτονομία του αθλητισμού, και της χορηγίας που θα την καθιστά οικονομικά βιώσιμη, την δημιουργία ενιαίας αθλητικής νομοθεσίας και την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της ΚΟΕ.

Στη Γενική Συνέλευση, τέθηκε και το θέμα της συμμετοχής των Τουρκοκυπρίων στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις και οι ολοένα αυξανόμενες προσπάθειες που στηρίζονται έντονα και με διάφορα μέσα από την Τουρκία για αναγνώριση ανεξάρτητης αθλητικής τουρκοκυπριακής οντότητας σε όλο το φάσμα του διεθνούς αθλητικού στερεώματος. Όπως τονίστηκε, οι αθλητικές ομοσπονδίες θα πρέπει να συνεχίσουν να επιτρέπουν και να ενθαρρύνουν την απρόσκοπτη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στις διοργανώσεις των Εθνικών μας Ομοσπονδιών, εφόσον τηρούνται οι κανονισμοί συμμετοχής τους (υπηκοότητα και αθλητική ικανότητα). Συμφωνήθηκε επίσης, να υπάρξουν επιπλέον επαφές με το Υπουργείο Εξωτερικών, για καθορισμό κοινής πολιτκής σε σχέση με το θέμα αυτό.

(πηγή: ΚΟΕ)

Προηγούμενο άρθροΟι βραβεύσεις ΠΣΑΤ στις 14/12 – Τιμή σε Κουνάδη και ΑΜΑ – Έπαθλα σε Τζένγκο, Μεσσηνιακό – Στις 3αδες Πομάσκι, Στεφανίδη
Επόμενο άρθροΒραβεύσεις Μαθητικού Σχεδιασμού 2018 της ΚΟΕΑΣ – Τιμήθηκαν και παλαιές δόξες του στίβου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ