Η Καναδή Μπράιαν Τίσεν-Ήτον και ο σύζυγος της Αμερικανός Άστον Ήτον, αποτελούν σίγουρα το πιο….φορμαρισμένο ζευγάρι στο χώρο του κλασσικού αθλητισμού.
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου κατέκτησαν και οι δύο το χρυσό μετάλλιο στο πένταθλο και στο έπταθλο αντίστοιχα. Επόμενος στόχος το διπλό χρυσό μετάλλιο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο σε λίγους μήνες.
Στα πλαίσια της διεθνούς –μέσω social media- καμπάνιας #Whatʼs Your Gold, απάντησαν σε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.

Ο Άστον ανέφερε ότι η χειρότερη στιγμή της μέχρι στιγμής καριέρας του ήταν η μη συμμετοχή του στο περσινό μήτινγκ συνθέτων του Γκότζις λόγω τραυματισμού δύο μέρες πριν. Η Μπράιαν το επιβεβαίωσε λεγοντας οτι μόλις επέστρεψαν στις ΗΠΑ, ο Άστον κλεινόταν στη βιβλιοθήκη 6-8 ώρες κάθε μέρα για τέσσερεις ημέρες!

Στην ερώτηση πως ξεκίνησαν σαν ζευγάρι, ο Άστον παραδέχθηκε ότι της ζήτησε να βγουν ραντεβού πέντε μήνες αφού άρχισαν να κανουν καθημερινή παρέα! Όπως αναφέρει η Μπράιαν, “μάλλον τοσους μήνες χρειάστηκε για να αποφασίσει να αφήσει τα video gameς του για μένα”!
Τελικά το πρώτο τους επίσημο ραντεβού συνέπεσε με την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Όσον αφορά τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ο Άστον ξεκαθάρισε πως στόχος του είναι το χρυσό μετάλλιο και η επίτευξη ενός νέου παγκόσμιου ρεκορ.
Τέλος και οι δύο επεσήμαναν ότι οταν τελειώσει η καριέρα τους, θα αφήσουν τελείως τη σχετική με το στίβο προπόνηση.Η Μπράιαν θα προτιμούσε χειμερινά σπορ το χειμώνα και ποδήλατο το καλοκαίρι,Ο δε Άστον θα ήθελε να ριχνει που και που δίσκο,άλλα μάλλον με το γυναικείο –ελαφρύτερο-όργανο όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Επειδή είναι και οι δύο πολύ νέοι , ευχόμαστε να τους απολαμβάνουμε στους αγωνιστικούς χώρους για πολλά χρόνια ακόμη!

Προηγούμενο άρθροΤμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού από το 2017 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
Επόμενο άρθροΜε Mo Farah και Geoffre Kamworor το παγκόσμιο Ημιμαραθωνίου στο Cardiff

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ