Το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα είναι έτοιμο να αρχίσει τη λειτουργία Σχολής Αθλητισμού από την ακαδημαϊκή περίοδο 2017-18, ανακοίνωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, στο πλαίσιο της υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας με τον ΚΟΑ.

Στον προγραμματισμό περιλαμβάνεται και δημιουργία σταδίου στίβου όπως και πισίνας, ολυμπιακών διαστάσεων.

Ο Πρύτανης Κωνσταντίνος Χριστοφίδης αρχικά στάθηκε στη νέα κατάταξη του Πανεπιστημίου Κύπρου στο QS, όπου κατατάσσεται ανάμεσα στα 200 πρώτα στον κόσμο, λέγοντας πως στο Πανεπιστήμιο έχουν σχέδιο, πρόγραμμα και όνειρα, σημειώνοντας πως δεν είναι τυχαία που το πρώτο κτίριο που φτιάχτηκε στην Πανεπιστημιούπολη ήταν το αθλητικό κέντρο. “Ακριβώς θέλαμε να δώσουμε στον αθλητισμό μια ιδιαίτερη θέση στην πανεπιστημιακή ζωή”, είπε.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως στο Πανεπιστήμιο λειτουργεί ένα αθλητικό κέντρο διαμάντι, υπάρχουν αρκετά καλά στάδια και μέσα στο σχεδιασμό υπάρχει η υλοποίηση ενός σταδίου για κλασικό αθλητισμό και μιας πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων. “Με αυτές τις αθλητικές υποδομές, είμαστε πλέον έτοιμοι να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα για μια Αθλητική Ακαδημία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου”, είπε, σημειώνοντας πως πολύ σύντομα θα έρθουν οι ειδικοί εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό, τη διεθνή επιτροπή, για να καταθέσουν την τελική πρόταση έτσι ώστε τη χρονιά 2017-2018 να αρχίσει η λειτουργία του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

(πηγή: http://riknews.com.cy)

Προηγούμενο άρθροΑγώνες 25ης Μαρτίου στη Λευκωσία
Επόμενο άρθροThe Eatons: Ζευγάρι από Χρυσό!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ