Ο 9ος αγώνας Diamond League έγινε στη Λωζάννη έχοντας όπως αναμενόταν πολλές σπουδαίες επιδόσεις και βέβαια τη συμμετοχή 2 πρωταθλητών μας.

Στο επικοντώ ο Κωστας Φιλιππίδης πέρασε τα 5,61μ,. απ’ όπου ξεκίνησε τον αγώνα, με την τρίτη προσπάθεια και μετά τα 5,76μ. με τη δεύτερη για να πάρει τελικά την τέταρτη θέση, καθώς το ύψος αυτό πέρασαν και ο Holzdeppe που ήταν 2ος και ο Lavillenie ο οποίος επιχείρησε μετά κατευθείαν στα 5,92μ., χωρίς να τα καταφέρει κι έμεινε 3ος.

Τη νίκη πήρε ο Πολωνός Pawel Wojciechowski με 5,84μ., ύψος όπου δεν τα κατάφερε ο Φιλιππίδης ο οποίος στη βαθμολογία βρίσκεται πλέον πίσω με 1 βαθμό διαφορά από τον Lavillenie.

Στα 200μ. ο Λυκούργος Τσάκωνας έτρεξε σε 20.40, έχοντας πλέον ρουτίνα τις επιδόσεις κάτω από τα 20.50, και πήρε την 4η θέση, ενώ νικητής ήταν ο 20χρονος Βρετανός Zharnel Hughes με 20.13 -ατομικό ρεκόρ.

Εκπληκτικά άλματα είχαμε στον τριπλούν από τον Taylor και τον Pichardo. Ο Κουβανός άγγιξε τα 18μ, με 17,99μ. στο τρίτο του άλμα, όμως ο Αμερικανός στο 5ο άλμα τον ξεπέρασε με 18,02μ ενώ στο τελευταίο έφτασε ακόμα παραπέρα, στα 18,06μ. βελτιώνοντας κατά 2εκ. το ατομικό του ρεκόρ ενώ βρίσκεται πλέον μόνος στην 4η θέση όλων των εποχών και 2εκ. πίσω από τον Pichardo.

Το φράγμα των 90μ. -ο 14ος που το καταφέρνει- έσπασε ο Ολυμπιονίκης του ακοντισμού Keshorn Walcott που έριξε 90,16μ. στην πρώτη του βολή -και μετά έκανε μοναχα μια ακόμα, άκυρη, ενώ στα 87,97μ. εριξε ο Vesely.
Ένα άλλο φράγμα, αυτό των 22μ. στη σφαίρα, πέρασε ο Γερμανός David Storl με 22,20μ.

Στα 100μ. ο Gatlin άγγιξε το ρεκόρ του τρέχοντας σε 9.75 και δεν έδωσε περιθώρια αμφισβήτησης σε Powell και Gay που ακολούθησαν με 9.92. H Gardner έτρεξε σε 10.76 την απόσταση αλλά με άνεμο πάνω από 5μ/δ.!
Επιστροφή του Mo Farah σε αγωνες, με νίκη στα 5000μ. με 13.11.77. Στα 800μ. νικητής ήταν ο Amos με 1.43.27 αφήνοντας δεύτερο στην τελική ευθεία τον Rudisha με 1.43.76.

Στο ύψος γυναικών η σπουδαία Anna Chicherova αφού πέρασε με την πρώτη τα 2μ., πέρασε με την τρίτη προσπάθεια και τα 2,03μ. για να πετύχει την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο.
Έκπληξη η ήττα της Perkovic στο δίσκο -νικήτρια η Perez με 67,13μ.
Στα 400μ νικήτρια η Shaunae Miller με 49.92, ενώ στα 200μ. η Felix επικράτησε με 22.09.

Τα 200μ. ανδρών:

Τα 100μ. ανδρών:

Το άλμα του Taylor στα 18,06μ.:

Προηγούμενο άρθροΠανεπιστημιάδα: 4η η Παναγή
Επόμενο άρθροH G.Dibaba μεγάλη επίδοση και πάλι στα 1500μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ