Το διασυλλογικό πρωτάθλημα γίνεται το Σ/Κ 13-14 Μαίου σε ομίλους (έχει γίνει ήδη ο 12ος -και τελευταίος εξ’ αυτών- στη Μυτιλήνη)

-> Όμιλοι – αποτελέσματα

Από φέτος διεξάγεται παράλληλα με των Α/Γ διασυλλογικό και για την κατηγορία Κ20 (με Κ18 να αγωνίζονται επίσης) με τα αγωνίσματα με τεχνικές προδιαγραφές Α/Γ και χωρίς σκυταλοδρομίες.

Ειδικά θα γίνονται και τα 4 αγωνίσματα της κατηγορίας Κ20 ανδρών με τις διαφορετικές προδιαγραφές (110μ. εμπ 0,99εκ., σφαιροβολία 6κ., δισκοβολία 1,75κ., σφυροβολία 6κ.)

Προσοχή, ιδίως για τα 5000μ., τα αγωνιστικά παπούτσια των αθλητών-τριών θα πρέπει να είναι σύμφωνα με όσα ορίζουν οι κανονισμοί της World Athletics (δείτε και ->εδώ)

Για τη βαθμολόγηση, που είναι ξεχωριστή, πέρα από την κατάταξη υπάρχουν υψηλά όρια (που εκτός από τα 5000μ. είναι και τα όρια πρόκρισης στα πανελλήνια πρωταθλήματα) και χαμηλά όρια.

-> Γενική προκήρυξη – Τεχνικές διατάξεις 2023
-> Όρια διασυλλογικών

Το διασυλλογικό βέβαια έχει αρκετή σημασία για τους αθλητές, άλλους που θα επιδιώξουν μια πρώτη ή καλή αγωνιστική εμφάνιση, άλλους και για όριο για πανελλήνιο πρωτάθλημα -ή και ακόμα παραπάνω για επίδοση για τα rankings- και βέβαια για τα σωματεία ως προς τη βαθμολογία.

Παράλληλα με τους διασυλλογικούς Α/Γ & Κ20, που έχουν ενταχθεί και στο παγκόσμιο καλεντάρι (κατ. F), θα γίνει και το διασυλλογικό πρωτάθλημα συνθέτων Κ16.

Στην αξιολόγηση όλα μαζί τα διασυλλογικά θα δίνουν το 25%.

Η βαθμολόγηση στο διασυλλογικό Α/Γ ή Κ20 είναι για τον νικητή 12β. +1 bonus = 13β. και από 1 λιγότερο βαθμό κάθε επόμενη θέση (από 11β.) έως 1 βαθμό, τον οποίο θα πάρουν και όσοι ακόμα κάνουν το όριο βαθμολόγησης. Αν κάνουν λιγότεροι από 12 το υψηλό όριο, υψηλές βαθμολογίες από επάνω θα λάβουν μόνο όσοι κάνουν το όριο πριμοδότησης, ενώ για τους υπόλοιπους η βαθμολόγηση θα ξεκινάει από κάτω, εφόσον φυσικά κάνουν το όριο βαθμολόγησης.

Μέχρι 3 αθλητές–τριες συνολικά από κάθε σωματείο μπορούν να συμμετέχουν στον όμιλο που ανήκει η πόλη της μόνιμης κατοικίας του (φοιτητής, εργαζόμενος κ.λ.π.) αντί για από τον όμιλο που συμμετέχει το σωματείο τους, με τη σύμφωνη γνώμη αυτού και με έγκριση ΣΕΓΑΣ.
Η βαθμολόγηση στις περιπτώσεις αυτές είναι 7 βαθμοί για το υψηλό όριο και 2 για το χαμηλό (βαθμολόγησης).

Θα υπάρχει και βαθμολόγηση (13-11-10-..-1) των 12 καλύτερων επιδόσεων συνολικά από όλους τους ομίλους, στα ατομικά, για την αξιολόγηση των σωματείων.

Ακόμη, στη συνέχεια θα γίνουν Εαρινοί Αγώνες στις 10-11/6 στις Σέρρες (όπου παράλληλα θα γίνουν και οι σκυταλοδρομίες Νέων)
Εκεί θα συμμετέχουν 12 αθλητές-τριες ανά αγώνισμα [16 στα αγωνίσματα με βατήρα] με επιδόσεις:
-στις 8 [/10] καλύτερες στο διασυλλογικό Α/Γ & Κ20
-στις 3 καλύτερες στο 2022 (2 Α/Γ & 1 Κ20) ή επόμενες των διασυλλογικών
-και ακόμα 3 αθλητές-τριες (2 Α/Γ & 1 Κ20) [/1] που θα ορίσει η Επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού

Οι Εαρινοί αγώνες που συμπεριλαμβάνονται επίσης στους διασυλλογικούς Αγώνες για την αξιολόγηση αποτελούν ένα επιπλέον κίνητρο για συμμετοχή και καλή απόδοση στους διασυλλογικούς.

Όμιλοι διασυλλογικού Α/Γ (& Ε/Ν) 

 • 1ος όμιλος Σέρρες (Αν. Μαλ/Θράκη-Πέλλα-Κιλκίς)
 • 2ος όμιλος Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη-Ημαθία-Πιερία)
 • 3ος όμιλος Ιωάννινα (Ήπειρος- Δυτ. Μακεδονία – Κέρκυρα)
 • 4ος όμιλος Τρίκαλα (Θεσσαλία – Φθιώτιδα- Ευρυτανία)
 • 5ος όμιλος Πάτρα (Νομοί Πελοποννήσου/Δυτική Στερεά)
 • 6ος όμιλος Άγιος Κοσμάς (Αθήνα)
 • 7ος όμιλος Άγιος Κοσμάς (Πειραιάς -Δυτ. Αττική- Βοιωτία – Εύβοια)
 • 8ος όμιλος Ηράκλειο (Κρήτη)
 • 9ος όμιλος Νάξος (Κυκλάδες)
 • 10ος όμιλος Ρόδος (Δωδεκάνησα)
 • 11ος όμιλος Χίος (Χίος- Σάμος- Ικαρία)
 • 12ος όμιλος Μυτιλήνη (Λέσβος – Λήμνος)

Οι αγώνες διεξάγονται σε δύο συνεχόμενες ημέρες και σε δύο κύκλους.

Προηγούμενο άρθροΗ ομάδα για Poděbrady
Επόμενο άρθροKalamata street pole vault, 12.5.2023

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ