Εχει γίνει πολλή κουβέντα για τη 12χρονη αθλήτρια που φέτος έτρεξε 5.000μ. στη διοργάνωση του ημιμαραθωνίου της Αθήνας και διακρίθηκε στην κατηγορία των γυναικών. Τώρα στον ΑΜΑ πήρε μέρος στα 10.000μ. Με επιδόσεις αξιοζήλευτες για την ηλικία της.

Είχαμε αναφερθεί από αυτή τη στήλη για την προσοχή που πρέπει να δείχνουμε στην προπόνηση και τη συμμετοχή σε αγώνες σε παιδιά μικρής ηλικίας. Το επισημαίνουμε πάλι. Κι ένας από τους λόγους είναι απλός. Ενα ταλέντο, όπως αναμφισβήτητα είναι η συγκεκριμένη, θέλουμε να το δούμε να εξελίσσεται φυσιολογικά. Να το δούμε να διαπρέπει σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Δεν γνωρίζουμε τι είδους προπόνηση κάνει. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι η σωστή για τα ηλικιακά δεδομένα του κοριτσιού. Κυρίως για το ίδιο.

Εννοείται πως η κριτική μας είναι καλοπροαίρετη.

Προηγούμενο άρθροΚαλές παρουσίες στη διοργάνωση του Μαραθωνίου της Λάρνακας
Επόμενο άρθροΟι τελικές πεντάδες για τα IAAF Athletics Awards της 4ης Δεκεμβρίου
Ο Μανώλης Λαμπράκης προσφέρει πολλά χρόνια ως προπονητής (τώρα στον ΓΣ Κερατέας) και ζει από κοντά τον ελληνικό στίβο, με τα πρώτα βήματα στο Στάδιο Καραισκάκη. Υπήρξε σπρίντερ, μέλος της εθνικής ομάδας. Επίσης όμως είναι δημοσιογράφος και είναι από τους πλέον κατάλληλους να σχολιάσει με τον δικό του ουσιαστικό, ρομαντικό ή και καυστικό τρόπο θέματα και καταστάσεις εντός κι εκτός στίβων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ