Το παραδοσιακό μεγάλο meeting της Καλαμάτας, τα “Παπαφλέσσεια”, παίρνει σειρά το Σάββατο 28 Μαίου.

Από τους αθλητές που έχουν όρια για Ρίο, θα λάβουν μέρος ο Λυκούργος Τσάκωνας, όχι όμως στα 200μ. αλλά στα 100μ. (εκεί έκανε και το ρεκόρ του πέρυσι με 10.27) και η Μαρία Μπελιμπασάκη στην πρεμιέρα της φέτος στα 200μ.
Ακόμη θα είναι η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα ψηλά εμπόδια που πριν λίγες ημέρες έκανε το όριο για το Ευρωπαικό στο Άμστερνταμ όπως και ο Δημήτρης Τσιάμης στο τριπλούν -αλλά και ο Δημήτρης Μπαλταδούρος καθώς και η Λιλή Αλεξούλη στο μήκος και ο Παρασκευάς Μπατζάβαλης στον ακοντισμό οι οποίοι είχαν κάνει το όριο στο 2015.

Στο μήκος -όπου συνηθίζαμε να βλέπουμε τον Καλαματιανό Τσάτουμα αλλά λόγω του τραυματισμού δυστυχώς δεν αγωνίζεται μετά το κλειστό, θα είναι ο έφηβος Μίλτος Τεντόγλου, ο παίδας Μαντζουρογιάννης και οι Μερτζανίδης, Γ.Τσάκωνας, Ρούσσος, Καψής, Μιχαλέλης κ.α. δημιουργώντας μεγάλο συναγωνισμό.

Ο Πέτρος Κυριακίδης θα αγωνιστεί τελικά σε ένα αγώνισμα που δουλεύει από την περσινή χρονιά, τα 400μ. με εμπόδια ενώ στις γυναίκες θα είναι η Έφη Θεοδώρου.
Στο 400αρι θα αγωνιστούν οι αδερφές Ειρήνη και άννα Βασιλείου.
Ξεχωρίζουν ακόμη οι Ανδρεάδης, Τριβιζάς και οι Σπανουδάκη, Βενιέρη στα 100αρια, οι Θεοδώρου, Μπουζιάνης, Ζώτος στη σφαίρα.

Αρκετές και οι Κυπριακές συμμετοχές, μεταξύ αυτών οι εμποδίστριες Χριστοφή και Γεωργίου.

-> Παπαφλέσσεια: Πρόγραμμα / συμμετοχές

Πιο νότια, στην Κρήτη γίνονται την ίδια ημέρα τα Ηράκλεια όπου κυριαρχούν τα ριπτικά αγωνίσματα ενώ μετά από απόφαση του ΣΕΓΑΣ οι επιδόσεις των αθλητών-τριών, θα αποτελέσουν κριτήριο συμμετοχής στο Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ε/Ν και Π/Κ αντίστοιχα, για τα αγωνίσματα των ρίψεων των παραπάνω κατηγοριών και με τα βάρη οργάνων των κατηγοριών Ε/Ν και Π/Κ.
Στους αγώνες θα λάβει μέρος και ο Κύπριος πρωταθλητής της δισκοβολίας Απόστολος Παρέλλης.

-> Ηράκλεια: Πρόγραμμα

Εντωμεταξύ, οι αθλητές της ημιαντοχής έχουν προτιμήσει το Βέλγιο και το meeting στο Oordegem (δείτε->εδώ)
-> Αγώνες Ελλήνων στο εξωτερικό

Προηγούμενο άρθροΣτο δρόμο για Eugene οι Έλληνες φοιτητές της Αμερικής
Επόμενο άρθροΗ ημιαντοχή στο Βέλγιο το Σάββατο 28/5

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ