Λίγες ημέρες αφότου και η IAAF επικύρωσε πριν το Gala τα όρια για τα παγκόσμια Α/Γ και Π/Κ, ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε τα όρια και προυποθέσεις που θα ισχύσουν για τις μεγάλες διοργανώσεις
-> Όρια 2017

Για το παγκόσμιο Α/Γ στο Λονδίνο τα όρια είναι τα ίδια με τα ούτως ή άλλως δύσκολα όρια της παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ενώ και στον Μαραθώνιο που ειδικά στο προηγούμενο παγκόσμιο είχαν τεθεί πιο αυστηρά από το ΣΕΓΑΣ, δεν θα υπάρξει διαφοροποίηση.
Η περίοδος επίτευξης πάντως για όλα τα όρια θα είναι από 1/1/2017 (και για Μαραθώνιο-Βάδην).

Στις σκυταλοδρομίες δεν υπάρχει όριο αλλά θα είναι οι 8 πρώτες από το παγκόσμιο σκυταλοδρομιών και οι 8 καλύτερες επιδόσεις συμπεριλαμβανομένου και του 2016. Wild card και ενδεχόμενη μια επιπλέον (4η) θέση για την ίδια χώρα έχουν οι νικητές στο Πεκίνο και οι νικητές της σειράς Diamond League & Hammer Throw Challenge, άρα και η Κατερίνα Στεφανίδη.
Υπάρχει ακόμα ασάφεια από IAAF για το αν και τι θα ισχύσει για 50χλμ βάδην γυναικών (μάλλον θα γίνει και θα ισχύσει δύσκολο όριο 4:06, όσο των ανδρών)

-> Όρια για Παγκόσμιο Α/Γ

Στις υπόλοιπες μεγάλες διοργανώσεις, δηλαδή για το τελευταίο παγκόσμιο Π/Κ, το ευρωπαικό Νέων (κλειστή κατηγορία, 20-22 ετών) που γίνεται τις ίδιες ημέρες στα μέσα Ιουλίου και το Ευρωπαικό Ε/Ν (όπου δικαιούνται και Π/Κ) μια εβδομάδα μετά, τα όρια του ΣΕΓΑΣ ως συνήθως είναι διαφορετικά.

Δείτε:
-> Όρια για Παγκόσμιο Π/Κ (12-16.7) Nairobi, KEN
-> Όρια για Ευρωπαικό U23 (13-16.7) Bydgoszcz, POL
-> Όρια για Ευρωπαικό Ε/Ν (20-23.7) Grosseto, ITA

Σε όλες τις περιπτώσεις οι αγώνες που αναγνωρίζονται είναι συγκεκριμένοι και είναι Πανελλήνια και Βαλκανικά πρωταθλήματα, το Ευρωπαικό Κύπελλο, μεγάλα διεθνή meetings IAAF-EAA ή στην Ελλάδα, ορισμένοι άλλοι εγκεκριμένοι -και από την ΕΠΑΣ- αγώνες και ενδεχομένως ειδικά κάποιες ημερίδες του ΣΕΓΑΣ που θα ανακοινωθούν στην πορεία.

Προηγούμενο άρθροΑλλαγή σελίδας για Καλλένου – Δημόσιο ευχαριστώ από Κυπριανού
Επόμενο άρθροΔρομείς, μη ξεπερνάτε τα όρια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ