Αν έβλεπε κανείς τις αθλήτριες των αποστάσεων να προχωρούν, πιασμένες χέρι- χέρι, στον αγωνιστικό χώρο ίσως να μην καταλάβαινε πολλά. Κι όμως, ήταν η πιο δυνατή εικόνα του πρωταθλήματος των ΗΠΑ, μία σιωπηλή διαμαρτυρία για το μπάχαλο που είχε γίνει τις προηγούμενες ώρες, με ένα μετάλλιο να πηγαινοέρχεται εξαιτίας των αντικρουόμενων αποφάσεων.

Στο επίκεντρο αυτής της απίστευτης ιστορίας ήταν η Gabriele Grunewald, η οποία τερμάτισε πρώτη στα 3.000 μ., αλλά μέχρι την επόμενη ημέρα το πρωί δεν ήξερε αν έπρεπε να αισθάνεται νικήτρια ή όχι.

Η δρομέας, που έχει καταφέρει να κερδίσει τη μάχη με τον καρκίνο δύο φορές, μπαίνοντας στην τελευταία στροφή της κούρσας ακούμπησε την Jordan Hasay. Ο κριτής σήκωσε την κίτρινη σημαία και η δρομέας ακυρώθηκε για παραβίαση. Η επιτροπή που εξέτασε το βίντεο λίγη ώρα αργότερα όμως κατέληξε ότι η Grunewald δεν είχε κάνει κάτι παράτυπο και ανέδειξε νικήτρια την δρομέα, απόφαση την οποία πήρε μάλιστα ο ίδιος άνθρωπος που αρχικά την είχε ακυρώσει.

Κάπου εκεί όμως ξεκίνησε το απίστευτο μπάχαλο, με προπονητές να καταγγέλλουν ότι αξιοσέβαστος στο χώρο του στίβου Alberto Salazar– που προπονεί την Hasay– απειλούσε κριτές, μαζί με μάνατζερ και εκπροσώπους των ομάδων.

Η επιτροπή εξέτασε για μία ακόμη φορά το βίντεο και κατέληξε πως τελικά η Grunewald παραβίασε κανονισμούς, αναιρώντας ουσιαστικά τον ίδιο της τον εαυτό. Η πλευρά της αθλήτριας πάντως δεν σκοπεύει να αφήσει έτσι την υπόθεση, αφού ο μάνατζερ της Paul Doyle προειδοποίησε ότι η μάχη θα συνεχιστεί στην ομοσπονδία.

Μέσα σε όλα αυτά, κάποιες από τις αθλήτριες αποφάσισαν να στηρίξουν με το δικό τους τρόπο την Grunewald. Πιάστηκαν από τα χέρια και περπάτησαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δηλώνοντας με σιωπηλό τρόπο την αντίθεσή τους στα όσα έγιναν.

Προηγούμενο άρθρο«Καθάρισε» η Veronica Campbell – Το CAS την απάλλαξε, ελεύθερη να τρέξει ξανά
Επόμενο άρθροΟμάδα… μίνι διαστάσεων και επίσημα για το Σόποτ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ