Σχεδόν εννιά μήνες έπειτα από το θετικό της δείγμα σε απαγορευμένες ουσίες η Veronica Campbell Brown… καθάρισε. Η Τζαμαϊκανή Ολυμπιονίκης των σπριντ απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες από Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) και πλέον είναι ελεύθερη να αγωνιστεί ξανά.

Η ομοσπονδία στίβου της Τζαμάικα είχε τιμωρήσει με δημόσια επίπληξη την σπρίντερ, τον περασμένο Οκτώβριο. Από τότε δεν είχε γίνει γνωστή η αντίδραση της IAAF, αλλά όπως αποκαλύφθηκε τώρα τα πάντα έγιναν μυστικά και γρήγορα. Η διεθνής ομοσπονδία προσέφυγε στο CAS, διαφωνώντας με την απόφαση των Τζαμαϊκανών να μην επιβάλλουν ποινή αποκλεισμού στην σπρίντερ, αλλά στη Λοζάνη έχασαν την υπόθεση.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι πως ούτε η IAAF, ούτε το CAS είχε γνωστοποιήσει την εξέλιξη της υπόθεσης, παρότι κάτι τέτοιο είναι πάγια τακτική τους. Τα καλά νέα για την πλευρά της αθλήτριας τα ανακοίνωσε η ίδια.

«Τους τελευταίους μήνες η ζωή μου έφερε πολύ πόνο και οδύνη, όμως η πίστη μου, οι φίλοι μου και οι θαυμαστές μου στάθηκαν δίπλα μου σαν πηγή κουράγιου και σαν υπενθύμιση ότι είναι αλήθεια τα λόγια του Θεού ότι δεν θα μας εγκαταλείψει ποτέ», ανέφερε η Campbell στην ανακοίνωσή της.

«Το ανώτατο δικαστήριο που έχουν στη διάθεσή τους οι αθλητές μίλησε και επιβεβαίωσε την αθωότητά μου», πρόσθεσε, αναφέροντας πως η αξιοπρέπειά της θα της επιτρέψει να αφήσει αυτή την υπόθεση πίσω της.

Η Τζαμαϊκανή ήταν σε διαθεσιμότητα από τη στιγμή που εντοπίστηκε στο δείγμα της απαγορευμένη ουσία, με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας των 200 μ. στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της όμως, είναι στις προθέσεις της η εμφάνιση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού και η υπεράσπιση του τίτλους της στα 60 μέτρα. Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι στη δήλωσή της η Campbell ευχαρίστησε και την IAAF, παρότι την… τράβηξε στα δικαστήρια.

«Θα ήμουν αμελής αν δεν ευχαριστούσα την IAAF για την ταχεία προσφυγή στο CAS για την υπόθεσή μου», είπε η αθλήτρια, αφού ευχαρίστησε το σύζυγό της, την οικογένεια και τους χορηγούς της για τη στήριξη.

Σύμφωνα με το δικηγόρο της αθλήτριας, το σκεπτικό τους CAS δεν έχει καθαρογραφεί ακόμη. Παρόλα αυτά, όπως είπε, η απόφαση της απαλλαγής βασίστηκε στις συνθήκες λήψης και ανάλυσης του δείγματός της. «Η ακεραιότητα του δείγματος δεν διατηρήθηκε και κατά συνέπεια δεν ήταν αξιόπιστα τα όποια αποτελέσματα», είπε. Μάλιστα, το CAS πέρα από την απαλλαγή της αθλήτριας, έδωσε εντολή στην ομοσπονδία της Τζαμάικα να πληρώσει ένα μέρος των νομικών εξόδων για την έφεση.

Προηγούμενο άρθροΣτα 5,84μ ο Mohr στη Λειψία
Επόμενο άρθροΤα κάνουν και οι Αμερικανοί μπάχαλο–Πηγαινοερχόταν ένα μετάλλιο στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ