
Κανείς δεν έμεινε ασυγκίνητος μπροστά στην τραγωδία στη Βοστώνη. Και στο μαραθώνιο του Λονδίνου αποφάσισαν να δείξουν τη συμπαράστασή τους και έμπρακτα. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πως θα δώσουν στην οργάνωση που συγκεντρώνει χρήματα για τα θύματα της επίθεσης 2 λίρες για κάθε δρομέα που θα τερματίσει στον αγώνα της Κυριακής.
Οι Βρετανοί υπολογίζουν ότι περισσότεροι από 35.500 άνθρωποι θα περάσουν τη γραμμή, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να συγκεντρώσουν περισσότερα από 100.000 δολάρια.
Παράλληλα οι διοργανωτές ενθαρρύνουν τους μετέχοντες να κάνουν και τις δικές τους δωρεές για αυτό το σκοπό.
«Όλοι όσοι έχουν σχέση με τον μαραθώνιο του Λονδίνου σοκαριστήκαμε με τα τρομερά γεγονότα στη Βοστώνη και θέλουμε να δείξουμε την συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων και τους φίλους μας στην κοινότητα των δρομέων εκεί», δήλωσε ο διευθυντής του αγώνα, Hugh Brasher.





