Οι επόμενες ημέρες είναι το “παράθυρο” της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας γα τη διεξαγωγή των εθνικών πρωταθλημάτων και η μεγάλη τους πλειοψηφία διεξάγεται τότε.

Η 26η Ιουνίου είναι και η τελευταία ημέρα επίτευξης ορίων ή επιδόσεων ranking για το Παγκόσμιο (δείτε -> ΕΔΩ).
Τα εθνικά πρωταθλήματα είναι κατηγορίας Β στην αξιολόγηση ranking και θα είναι καθοριστικά σε πολλές περιπτώσεις.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον βρίσκεται στις ΗΠΑ, στο Eugene, όπου οι αγώνες καθορίζουν και τη σύνθεση της ομάδας για το Παγκόσμιο που θα φιλοξενηθεί εκεί στις 15-24 Ιουλίου και βέβαια αυτό προσδίδει τεράστια σημασία.
Οι Crouser, Coleman, Knighton, Norman, Benjamin, Holooway και οι McLaughlin, Mu, Morris είναι μερικά από τα μεγάλα ονόματα των ΗΠΑ.
-> Πρόγραμμα / αποτελέσματα
Για το παγκόσμιο έχουν wild card οι νικητές της προηγούμενης διοργάνωσης το 2019 (7 άνδρες και 2 γυναίκες είχαν οι ΗΠΑ) ή του προηγούμενου Diamond League (5 και 3 αντίστοιχα, αλλά κοινά αγωνίσματα σε 4 και 1 περιπτώσεις αντίστοιχα)
Στο Kingston στη Τζαμάικα τα μεγάλα ονόματα είναι βέβαια η παγκόσμια πρωταθλήτρια των 100μ. Fraser. με την Ολυμπιονίκη Thompson.

Στις 23-26 Ιουνίου είναι τα πρωταθλήματα σε ΗΠΑ και Τζαμάικα, ενώ στις 24-26 ή 25-26 τα περισσότερα της Ευρώπης, φυσικά ανάμεσά τους και το Πανελλήνιο στη Θεσσαλονίκη καθώς και το Παγκύπριο στη Λεμεσό.

Τα σημαντικότερα πρωταθλήματα χωρών Ευρώπης:

  • 24-26/06 GBR/Manchester
  • 24-26/06 FRA/Caen
  • 24-26/06 ESP/Nerja
  • 24-26/06 ITA/Rieti
  • 25-26/06 GER/Berlin

Από τα δυνατά πρωταθλήματα της Ευρώπης, έχει γίνει ήδη της Πολωνίας, ενώ πιο μετά θα γίνει της Σουηδίας.

Φυσικά για την Ευρώπη υπάρχει και ο στόχος του Ευρωπαϊκού στο Μόναχο στις 15-21 Αυγούστου, με τα όρια / ranking να ισχύουν για έναν μήνα ακόμα, μέχρι 26 Ιουλίου (δείτε->ΕΔΩ)

Προηγούμενο άρθροΗ ομάδα για τα Ιεροσόλυμα
Επόμενο άρθροFlash Newz 2022 Ιούνιος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ