Οι ανακοινώσεις της ΔΟΕ για θετικά δείγματα επαναλέγχων από προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες καλά κρατούν. Τα δείγματα των κορυφαίων διοργανώσεων ως γνωστόν παραμένουν πλέον 10 χρόνια διαθέσιμα και γίνονται επανέλεγχοι με νεώτερες μεθόδους με αρκετά να είναι τα κρούσματα, ενώ αυτή η διαδικασία έχει αρκετούς υποστηρικτές αλλά και επικριτές για το πόσο προσφέρει…

Μεταξύ των ονομάτων που ανακοινώθηκαν είναι και η Λευκορωσίδα σφαιροβόλος Nadzeya Ostapchuk (η οποία μάλιστα είχε βρεθεί θετική λίγες μέρες μετά το Λονδίνο όπου είχε κερδίσει τον αγώνα) που ήταν 3η στο Πεκίνο, ενώ ήταν θετικό και δείγμα της από το παγκόσμιο του 2005. Εφόσον λογικά ακολουθήσουν και διετείς ακυρώσεις αποτελεσμάτων, θα χάσει και το χρυσό στο παγκόσμιο κλειστού του 2010 αλλά και το χρυσό στο Ευρωπαικό του 2010.

Επίσης θετική βρέθηκε και η Λευκορωσίδα Darya Pchelnik που ήταν 4η στη σφυροβολία – ενώ επίσης έχει ακυρωθεί η συμπατριώτισσά τους Aksana Miankova, που ήταν η νικήτρια του αγώνα – στον οποίο 11η ήταν η Στέλλα Παπαδοπούλου.

-> Ακυρώσεις λόγω doping

Προηγούμενο άρθροΣτην Πάτρα στις 12/1 το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Σταματόπουλο – με ενίσχυση αθλητών του στίβου
Επόμενο άρθροΑλλαγές στον Ευρωπαικό στίβο – Η νέα φιλοσοφία και οι επιδιώξεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ