Ο Γιάννης Σταματόπουλος που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 8 Ιανουαρίου (δείτε->εδώ) ήταν από τους πλέον αγαπητούς ανθρώπους του Κλασικού Αθλητισμού με συνεχή προσφορά στον χώρο, που συνεχίζεται και μετά θάνατον, καθώς αντί στεφάνων θα συγκεντρωθούν χρήματα «για την ενίσχυση αθλητριών και αθλητών του στίβου» στο λογαριασμό της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου (Alpha Bank IBAN GR6001405330533002002002433) όπως επιθυμούν και η σύζυγός του, τα παιδιά του και τα αδέλφια του.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 13:00 στον ιερό Ναό Παντάνασσας Πατρών.

Ψήφισμα για τον απροσδόκητο χαμό του Α’ Αντιπροέδρου του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ εκδόθηκε σήμερα στο οποίο αναφέρεται:
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του εκλεκτού μέλους και Α’ Αντιπροέδρου, Ιωάννη Σταματόπουλου συνήλθε εκτάκτως σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 στα επί της Λεωφ. Συγγρού 137 γραφεία του και αποφάσισε τα εξής:

1. Να εκφράσει εκ βαθέων τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.
2. Να συνοδεύσουν o Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. τον εκλιπόντα στην τελευταία του κατοικία.
3. Να παραμείνουν κλειστά τα γραφεία της Ομοσπονδίας την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, ημέρα της κηδείας του.
4. Να κατατεθεί αντί στεφάνου ποσό στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας, για την ενίσχυση των Αθλητών και Αθλητριών
5. Να καθιερωθεί στη μνήμη του έπαθλο που θα απονέμεται κάθε χρόνο στον καλύτερο Αθλητή – Αθλήτρια στην κατηγορία Παίδων– Κορασίδων.
6. Να αναρτηθεί το παρόν στο site της Ομοσπονδίας.

Για το ποιός ήταν ο Γιάννης Σταματόπουλος, αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ:
Γεννήθηκε στην Πάτρα στις 28 Αυγούστου το 1954. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.
Με τον αθλητισμό ασχολήθηκε από τα πρώιμα μαθητικά του χρόνια παίζοντας μπάσκετ.
Το 1982 έγινε μέλος της διοίκησης του σωματείου Ολυμπιάδα Πατρών και από το 1985 έως το 1987 διατέλεσε γενικός γραμματέας. Το 1982 ήταν κριτής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου Ανδρών – Γυναικών, που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Την περίοδο 1987 – 1989 εκλέχτηκε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ στο οποίο επανεκλέχτηκε το 1997 και κατείχε τη θέση του Αντιπροέδρου μέχρι τον θάνατό του.
Η δράση του στην ομοσπονδία του Στίβου ήταν έντονη, καθώς πέραν των υψηλών διοικητικών θέσεων, διατέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων, της Κεντρικής Επιτροπής Κριτών, της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού, της Επιτροπής Μετεγγραφών και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας.
Σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν Αρχηγός αποστολή της εθνικής ομάδας στίβου, αρχής γενομένης από το 2000 στο Σίδνει και στη συνέχεια στην Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008, Λονδίνο 2012 και Ρίο ντι Τζανέιρο 2016. Δεν ήταν όμως οι μόνες. Ο Γιάννης Σταματόπουλος ήταν αρχηγός αποστολής σε δεκάδες άλλες διοργανώσεις Παγκοσμίων, Ευρωπαϊκών, Βαλκανικών και Μεσογειακών στις οποίες πάντα ξεχώριζε για τη συνεργασία, τις γνώσεις και τις οργανωτικές του αρετές.

Πάρα πολλές ήταν οι συλλυπητήριες επιστολές και μηνύματα, μεταξύ αυτών:

ΕΟΕ:
O Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και τα μέλη της Ολομέλειας εκφράζουν την ανείπωτη θλίψη τους για την απώλεια του Γιάννη Σταματόπουλου που εκπροσωπούσε τον ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ.
Ο αγαπητός σε όλους Γιάννης Σταματόπουλος με αξιοπρέπεια, σοβαρότητα και υπευθυνότητα εκπλήρωνε στο ακέραιο τα καθήκοντα του και η συνεισφορά του στο έργο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ήταν ανεκτίμητη

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου:
“Φίλε Γιάννη, υπήρξες ένα ξεχωριστός άνθρωπος που ήξερε να τιμά και να σέβεται τις ανθρώπινες αξίες, υπηρετώντας το χώρο του Αθλητισμού με υποδειγματικό ήθος και συνέπεια για το κοινό καλό, ένας λαμπρός συνεργάτης, πάντα πρόθυμος και που ήξερες να προτείνεις και να βρίσκεις λύσεις στα προβλήματα του χώρου μας, πάντα με ευγένεια και ηπιότητα.
Φίλε Γιάννη, στην ψυχή και στην καρδιά όλων μας θα μείνει χαραγμένη η μορφή σου. Ο ήπιος χαρακτήρας σου, η λιτότητα και η ευθύτητα του λόγου σου, η πίστη στις αθλητικές αξίες. Εάν η απώλεια είναι συνάρτηση της προσφοράς, τότε το κενό που αφήνει ο θάνατός σου είναι τεράστιο. Η σιωπή από την απουσία σου σε μείζονα αθλητικά και κοινωνικά θέματα θα ακούγεται πολύ ηχηρή στʼ αυτιά μας.Όλοι έχουμε να θυμηθούμε κάτι θετικό από τη δράση σου. Για σένα δεν χρειαζόταν να φύγεις για να έρθει ο έπαινος, τον είχες και εν ζωή, τώρα απλά θα γίνει μέγιστος”.

Ομοσπονδία Κριτών Ελλάδος
“Η Πρόεδρος, τα μέλη του Δ.Σ. και όλα τα μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Ελλάδος εκφράζουν την βαθιά οδύνη τους για την απρόσμενη απώλεια του Αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ , Γιάννη Σταματόπουλου.
Η Ε.Ο.Κ.Κ.Α. αποχαιρετά σήμερα ένα μέλος της οικογένειας της, έναν καλό φίλο , έναν άψογο συνεργάτη, έναν ακούραστο εργάτη του Ελληνικού Στίβου και πάνω από όλα έναν Υπέροχο Άνθρωπο που τον διέκρινε η αξιοπρέπεια, η καλοσύνη, η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα και η ευγένεια. Θα είσαι πάντα δίπλα μας μέσα στα γήπεδα. Καλό ταξίδι Φίλε Γιάννη!

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας:
Αντίο, Γιάννη…
Αντίο, Πρόεδρε της Οργανωτικής Επιτροπής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.
Η οικογένεια του στίβου αποχαιρετά έναν καλό φίλο, έναν ακούραστο εργάτη, αλλά, πάνω από όλα, έναν καλό άνθρωπο.

Προηγούμενο άρθροΑποστολίδης και Ευαγγελίδου νικητές στον ανώμαλο στην Κύπρο
Επόμενο άρθροΣυνεχίζονται οι ανακοινώσεις για θετικά δείγματα επανελέγχων

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η χθεσινή μέρα ήταν βαριά για τον κόσμο του στίβου… Θλίψη, πόνος, κλάμα καθώς έπεσε και τυπικά η αυλαία της παρουσίας στη ζωή και στον αθλητισμό ενός ωραίου κι αγαπητού ανθρώπου, του Γιάννη Σταματόπουλου. Δυστυχώς το τέλος της ζωής του δεν είχε την πραότητα και το χαμόγελο που τον χαρακτήριζαν, αλλά ήταν ταραγμένο, πικρό και τελεικά οδυνηρό, κυρίως για την οικογένειά του και τους συγγενείς του… Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν ήταν πρόσωπα ή γεγονότα αυτά που έκαναν το μυαλό και την καρδιά του να “σπάσουν”, να “λυγίσουν”, να μην τον …φρενάρουν. Δεν έχει πια νόημα καμιά κουβέντα γι’ αυτά…
    Είναι μια “παρηγοριά” (για τους δικούς του…) να σε τιμούν και να σε θυμούνται εκείνοι με τους οποίους βρέθηκες δίπλα δίπλα, στην κοινωνία, στη δουλειά, στον αθλητισμό, αλλά επειδή για όσους γνώρισαν και συνεργάστηκαν με τον Γιάννη οι αναμνήσεις είναι πολλές και θετικές, σίγουρα κάθε τι που θα τον θυμίζει θα συνοδεύεται από μελαγχολία κι ένα “αχ…”.
    Αυτό που νομίζω ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο να κρατήσουν -όσοι εμπλέκονται με τη διοίκηση του αθλητισμού- ως παράδειγμα από τη στάση του Γιάννη Σταματόπουλου είναι ο τρόπος με τον οποίο εργαζόταν, αντιμετώπιζε πρόσωπα και θέματα και επιδίωκε να δίνει λύσεις. Ευγένεια, ηπιότητα, συγκατάβαση, συναίνεση, διάλογος κ.α. Ακόμη κι όταν δεχόταν κριτική ή άκουγε μια αντίθετη γνώμη ήταν πάντα πρόθυμος να εξηγήσει, να ακούσει, να προβληματισθεί, αναζητώντας πάντα την καλύτερη λύση!
    Τώρα πια όσοι αναλάβουν να τον αναπληρώσουν στον πολύπλευρο ρόλο που είχε στο ΣΕΓΑΣ πρέπει να φροντίσουν να γίνουν γνώστες των θεμάτων και να αφιερώνουν χρόνο και σκέψη… Να καλύπτουν και τον τύπο και την ουσία των πραγμάτων. Για να τον τιμούν έτσι εσαεί!
    Αν εκεί που πήγε (κατά πως θέλει η θρησκεία μας…) υπάρχει γαλήνη και ανάπαυση μακάρι να τα βρει ο φίλος Γιάννης…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ