Το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που ήταν προγραμματισμένο για τις 13-15 Μαρτίου 2020 στη Nanjing της Κίνας, θα μετατεθεί για το 2021 όπως ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία, λόγω της έντονης ανησυχίας για την κατάσταση με τον κορωνοϊό.

Υπήρξε το ενδεχόμενο να γίνει σε άλλη χώρα και ορισμένες πόλεις εξέφρασαν την επιθυμία, όμως δεν μπορεί να προβλεφθεί το ενδεχόμενο περαιτέρω εξάπλωσης του ιού, ενώ από την άλλη χρονικά τα περιθώρια για αργότερα φέτος ήταν ελάχιστα, με την περίοδο του κλειστού να πρέπει να ολοκληρωθεί το Μάρτιο.

Η World Athletics δεν θέλησε να φτάσει σε ματαίωση και σε συνεργασία με αθλητές, εταίρους και την οργανωτική Επιτροπή θα αναζητηθεί η κατάλληλη ημερομηνία για το 2021.
Σίγουρα σημαντικό ρόλο κατέχει για τότε και η διοργάνωση του Ευρωπαικού κλειστού που έχει οριστεί να γίνει στις 5-7/3/2021 στο Torun.

Φυσικά η εξέλιξη αυτή θα αλλάξει πολλά στον προγραμματισμό πολλών πρωταθλητών που στόχευαν σε κορύφωση και στον κλειστό φέτος. Από την Ελλάδα οι Τεντόγλου, Παπαχρήστου, Κυριακοπούλου είχαν ήδη το όριο, όπως και η Στεφανίδη που όμως είχε αποφασίσει να μην κάνει κλειστό φέτος.

Ερωτηματικό θα είναι αν και τι θα αλλάξει ως προς τη διαδικασία πρόκρισης, τι θα ισχύσει για όσους έχουν τα όρια από το 2019, αν θα μπει τώρα ranking για υπόλοιπες θέσεις κλπ. καθώς και το αν το πρόγραμμα του παγκοσμίου το 2021 θα έχει ίδια δομή – και λογική απευθείας τελικών στα αγωνίσματα κονίστρας.

Το 2021 υπάρχει και το παγκόσμιο ανοικτού στίβου, στο Eugene (να σημειωθεί πως έως το 2003 γίνονταν την ίδια χρονιά τα παγκόσμια κλειστού και ανοικτού στίβου) ενώ το μεθ-επόμενο παγκόσμιο θα είναι το 2022 στο Βελιγράδι.
To 1989 είχε συμβεί να γίνουν και οι δύο μεγάλες διοργανώσεις του κλειστού: τον Φεβρουάριο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Χάγη και το Μάρτιο στη Βουδαπέστη το παγκόσμιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here