Ο τελικός του μήκους, το απόγευμα της 2ης ημέρας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν μάλλον αυτό που περιμέναμε πως και πως και μπορεί οι προσδοκίες να μη δικαιώθηκαν απόλυτα αλλά σίγουρα προστέθηκε άλλη μια μεγάλη επιτυχία στο δυναμικό του Τεντόγλου και του ελληνικού στίβου με αργυρό μετάλλιο.

-> Αποτελέσματα

Ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκίνησε με ένα μεγάλο άκυρο και μετά είχε μια εξαιρετική σταθερότητα, χωρίς όμως να “ξεφύγει” το πολύ μεγάλο άλμα, κάνοντας σε όλα μεταξύ 8,20μ. και 8,32μ. – που ήταν η καλύτερή του επίδοση στην 5η προσπάθεια και φάνταζε ίσως πως θα αρκούσε.

Όλα αυτά τα άλματα ήταν τα καλύτερα στον αγώνα, εκτός από ένα, αυτό που έκανε ο Κινέζος Jianan Wang στην τελευταία του προσπάθεια με 8,36μ. και έκανε την ανατροπή, καθώς ο Τεντόγλου δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει.
Ακριβώς πριν μάλιστα, ο Αμερικανός Dendy είχε ένα μεγάλο αλλά άκυρο άλμα.
Ο Ελβετός αθλητής των συνθέτων Simon Ehammer πήρε το χάλκινο με 8,16μ. και με 1εκ. λιγότερο ο Κουβανός Masso έμεινε εκτός βάθρου τελικά. Ο Σουηδός Montler έμεινε εκτός 8αδας.

Αξιοσημείωτο ότι ο Wang είχε υπάρχει ξανά νικητής στο Oregon, στο παγκόσμιο Κ20 το 2014.

Ο Τεντόγλου είπε πως ενώ δεν είχε ξανά προβλήματα με τη φόρα του, τώρα είχε προβλήματα στην προσγείωση στην άμμο και άφηνε πιο πίσω σημάδι. Δεν ήταν ικανοποιημένος με την επίδοση, με την οποία και θεωρεί δεν άξιζε χρυσό, χαρακτηρίζοντάς την …ντροπή. “Έπρεπε να κάνω 8,50μ. κι ας μην κέρδιζα”.
(Ο Phillips στην πρώτη από τις 4 νίκες του, το 2003, είχε κάνει 8,32μ. και είναι η χαμηλότερη νικητήρια επίδοση)

Ωστόσο ήταν το πρώτο του μετάλλιο σε παγκόσμιο ανοικτού και το πρώτο για την Ελλάδα στο αγώνισμα αυτό των ανδρών στην ιστορία της διοργάνωσης.

Το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι τον επόμενο χρόνο (καθώς φέτος ήταν εξ αναβολής από πέρυσι) και ήδη ο Τεντόγλου θέτει στόχο τη νίκη στη Βουδαπέστη, ενώ βέβαια τώρα, σε ένα μήνα ακολουθεί το Ευρωπαϊκό στο Μόναχο.

Ο Τεντόγλου μάλιστα έχει και τους τίτλους και σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό στον κλειστό – και μπορεί φυσικά και πάλι να προσβλέπει στην ταυτόχρονη κατοχή των 5 μεγάλων τίτλων.

Τον τίτλο και των 3 κορυφαίων διοργανώσεων έχουν καταφέρει ο Κώστας Κεντέρης (Ολυμπιακούς 2000, Παγκόσμιο 2001, Ευρωπαϊκό 2002) και η Κατερίνα Στεφανίδη (Ολυμπιακούς 2016, Παγκόσμιο 2017, Ευρωπαϊκά 2016&2018)

Η Στεφανίδη αγωνίζεται αύριο στον τελικό του επί κοντώ και είναι φυσικά ικανή να φέρει το 2ο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Oregon.

Προηγούμενο άρθροOregon: Άγγιξε τον τελικό η Γκούσιν – συνεχίζει ο Τραίκοβιτς – super Jeruto
Επόμενο άρθροOregon: Μεγάλες και οριακές νίκες Kerley και Gidey

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ