Ενώ στη Helexpo γινόταν η έκθεση του Ημιμαραθωνίου και παραλαβή αριθμών, απέναντι, στο κτίριο της ΕΟΕ, λάμβανε χώρα η τακτικη γενικη συνέλευση της Ομοσπονδίας.

“Διεκδικούμε όσα ο στίβος δικαιούται” ήταν η κεντρική φράση, με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κο Παναγόπουλο να απευθύνει χαιρετισμό και να αναλύει τη σημερινή πραγματικότητα και τον στρατηγικό σχεδιασμό.

Στους προβληματισμούς του σήμερα ανέφερε κατά πρώτο λόγο το οξυμένο πρόβλημα υποδομών (παρά τα κάποια θετικά βήματα) τονίζοντας και τις προσπάθειες για το Πανθεσσαλικό, καθώς και το εκπαιδευτικό σύστημα που διώχνει τα παιδιά απ΄τον Αθλητισμό.

Επίσης κύριο πρόβλημα έθεσε την εικόνα του στίβου από τη σύνδεσή του με χρήση απαγορευμένων ουσιών αλλά και την αδιαφορια των διωκτικών αρχών ως προς την εμπορία αυτών. Ακόμη, την απουσία σημαντικών διεθνών meetings, την πτωτική πορεία της χορηγικής Αγοράς, τον περιορισμό της Κρατικής χρηματοδότησης – κι ενώ η Ομοσπονδία στηρίζεται πλέον περισσότερο από τα δικά της έσοδα από διοργανώσεις και συμφωνίες.

Από την άλλη, εκτός από το επιτυχημένο χορηγικό πρόγραμμα και την αξιοποίηση της έντονης τάσης για τρέξιμο/βάδισμα με την ανάπτυξη του Αυθεντικού Μαραθωνίου, την καθιέρωση του Ημιμαραθωνίου και τη δημιουργία αγώνων Run Greece, στα θετικά έχουν θέση η ενίσχυση της σχέσης του στίβου με την κοινωνία και την εκπαίδευση (Kids Athletics) καθώς και η ανοδική πορεία διακρίσεων αθλητών-τριων.

Βασικός στόχος: Η διασφάλιση της λειτουργίας και ο εκσυγχρονισμός του ΣΕΓΑΣ, η εμπέδωση της Συνεργασίας και η διατήρηση του Ελληνικού Στίβου σε τροχιά ανάπτυξης.

Η ενίσχυση του “προιόντος” και του κύρους είναι βασικό ζητούμενο. Η έκδοση Newsletter και δελτίων Τύπου και η επικοινωνία τους σε τοπικά μέσα, φορείς και παράγοντες – και επαφή των ΕΑΣ για ενημέρωση και προβολή τοπικών ειδήσεων κρίνονται απαραίτητα για μεγαλύτερη διείσδυση και απήχηση στην κοινωνία.

Ανακοινώθηκε μάλιστα πως θα υπάρξει livestream (και ελεύθερη αναμετάδοση) των πανελληνίων πρωταθλημάτων των κατηγοριών.
Εντωμεταξύ δοκιμαστηκε επιτυχώς και θα λειτουργεί πλατφόρμα live αποτελεσμάτων, ενω προχωράει η μηχανοργάνωση με θετικό αντίκτυπο στα μητρώα και βάση δεδομενων αθλητών και την ευελιξία στις δηλώσεις συμμετοχής μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής αθλητών Ευρώπης, Περικλής Ιακωβάκης , με την ιδιότητα του εκπροσώπου της ΑΕ Λεχαινών, μετείχε πρώτη φορά στη Γενική Συνέλευση ενώ πήρε και για δύο λεπτα το λόγο, τονίζοντας τη σημασία και την προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στο παιχνιδι στις μικρές ηλικίες.
Ο Αλεξης Αλεξόπουλος ως εκπρόσωπος του Πανελληνίου ΓΣ και η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου ως εκπρόσωπος του ΑΟ Κάλλιστος ήταν επίσης μεταξύ των νέων ελπιδοφόρων παρουσιών.

Εκπρόσωποι 129 σωματείων, ψήφισαν ομόφωνα τον οικονομικό και ταμειακό απολογισμό του 2016 και την απαλλαγή της διοίκησης από κάθε διαχειριστική ευθύνη, αλλά και τον προυπολογισμό του 2017. Ο Δημήτρης Χαχάμης εκλέχθηκε νέος αναπληρωματικός εκπρόσωπος της ΕΟΕ, όντας ο μοναδικός υποψήφιος.
Στην αρχή, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για την απώλεια του Γιάννη Σταματόπουλου

Προηγούμενο άρθροΧειμερινό ρίψεων: Ξεπέρασε τα 20μ. ο έφηβος Μουζενίδης, βελτίωσε το ρεκόρ κορασίδων η Γρηγοριάδου
Επόμενο άρθρο6ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας (19/3/2017)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ