Το αγώνισμα του άλματος σε ύψος έφερε μια σημαντική διάκριση για την Ελλάδα αλλά και για την Κύπρο, την τελευταία ημέρα στο Espoo.

-> Αποτελέσματα

Η Παναγιώτα Δόση όπως και η Έλενα Κουλιτσένκο (που από πέρυσι αγωνίζεται επίσημα με την Κύπρο) ήταν οι μόνες που πέρασαν με την πρώτη όλα τα ύψη ως και τα 1,87μ.
Μαζί στα 1,89μ. συνέχιζαν 4 ακόμα αθλήτριες – με την Πολωνή Miaso να υπερτερεί σε αυτές.

Ωστόσο η Κουλιτσένκο τα πέρασε με την πρώτη και η Δόση ήταν η μόνη ακόμη που τα κατάφερε, στην τρίτη της προσπάθεια.
Έτσι μια εβδομάδα μετά το πανελλήνιο πρωτάθλημα βελτίωσε για 1 ακόμη εκατοστό το ατομικό της (είναι -ισόπαλη με ακόμα δύο- στη 10η θέση διαχρονικά).

Στα 1,91μ. η Κουλιτσένκο πέρασε και αυτό το ύψος, με τη δεύτερη αυτή τη φορά, ενώ η Δόση δεν τα κατάφερε, έχοντας καλό κυρίως το δεύτερο άλμα και ολοκληρωσε μια εξαιρετική παρουσία.

Αργυρό στο ύψος είχε πάρει στη διοργάνωση και η Τόνια Στεργίου το 2007, με 1,92μ. (στο πανελλήνιο είχε κάνει τότε 1,93μ. ισοφαρίζοντας το ρεκόρ Κ23 της Ν.Μπακογιάννη και παραμένει ακόμα)

Έχοντας διαδεχτεί τη Mahuchikh (που το 2021 είχε κερδίσει με ρεκόρ αγώνων 2μ.), η Kulichenko, με coach την Αγνή Χαραλάμπους, προσπάθησε μετά και για παγκύπριο στα 1,94μ.

Το χρυσό της Κύπρου ήταν το πρώτο στη διοργάνωση και δεύτερο συνολικά μετά του Παρέλλη στο δίσκο – και σε αυτή την περίπτωση το 2007.

Στην απονομή βέβαια ακούστηκε ο κοινός Εθνικός ύμνος.

Προηγούμενο άρθροEspoo: Χάλκινο η Εμμανουηλίδου, 5ος ο Καριοφύλλης
Επόμενο άρθροEspoo: Χρυσό φινάλε με Τζένγκο – το #13

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ