Πριν από λίγο καιρό ο ΣΕΓΑΣ πήρε μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για την προώθηση του προϊόντος του. Θέλοντας να προβάλει τους αγώνες που δεν τυγχάνουν τηλεοπτικής μετάδοσης ήρθε σε συμφωνία με εταιρεία, η οποία αναλαμβάνει να βιντεοσκοπεί και να αναρτεί στο διαδίκτυο βίντεο σε υψηλή ανάλυση, βάζοντας έτσι το λιθαράκι για τη δημιουργία μιας εκπληκτικής βιβλιοθήκης που θα αφήσει ιστορία.
Για τους μικρούς αθλητές που κάνουν τώρα τα πρώτα τους βήματα στον αθλητισμό, συνηθισμένοι σε μοντέρνες υπηρεσίες διαδικτύου (π.χ. youtube, vimeo, facebook, κ.α.) ίσως φανεί απλό και αυτονόητο να βλέπουν τις αγωνιστικές τους προσπάθειες την επομένη των αγώνων τους. Το ίδιο επίσης θα νιώσουν και κάποιοι που έχουν μεγαλώσει στο εξωτερικό, σε χώρες που η προσέγγιση του αθλητισμού είναι εντελώς διαφορετική, εκεί όπου γεμίζουν οι κερκίδες σε πρωταθλήματα μικρών κατηγοριών, εκεί όπου υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση σε μικρό ή μεγάλο meeting, εκεί όπου οι συναθλητές τους twitt-αρούν την ώρα του αγώνα. Όμως το ίδιο δεν θα νιώσουν και οι λίγο μεγαλύτεροι Έλληνες αθλητές που δεν είχαν φανταστεί ούτε στα όνειρα τους ότι υπάρχει περίπτωση, τρόπος ή έστω και μία πιθανότητα να δούν τον αγώνα τους π.χ. από το πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων/κορασίδων ή ακόμα και από το διασυλλογικό πρωτάθλημα της ίδιας κατηγορίας. Αυτοί οι ενεργοί ή μη αθλητές σίγουρα θα κοιτούν με ζήλεια τη νέα γενιά που με τη βοήθεια της τεχνολογίας και τη δημιουργική πρωτοβουλία κάποιων ανθρώπων στο στίβο έχουν πρόσβαση σε τέτοιες δυνατότητες. Με αυτό τον τρόπο, ένας αθλητής θα μπορεί όταν τελειώσει την καριέρα του να έχει σχηματίσει ένα βιντεο-αρχείο με όλους τους αγώνες του, μικρούς ή μεγάλους, αξίας… ανεκτίμητης. Και όλα αυτά, ναι, καλά καταλάβατε, γίνονται στην Ελλάδα.
Από την πλευρά μας δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε το ΣΕΓΑΣ για την πρωτοβουλία αυτή, η οποία πραγματικά συμβάλει τα μέγιστα στην προώθηση του αθλήματος μας και θέτει τον πήχη πιο ψηλά για τη χώρα και τις υπόλοιπες ομοσπονδίες. Δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε την πλήρη αποδοχή του στιβικού κοινού για αυτή τη δυνατότητα, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Ως StivoZ.gr θα συνεχίσουμε να την προωθούμε όπως κάναμε εξʼ αρχής. Όλο το στιβικό κοινό και εμείς θα είμαστε αρωγοί και συμμέτοχοι σε κάθε προσπάθεια της ομοσπονδίας για την προώθηση του αθλήματος, αλλά από την άλλη θα είμαστε αντιμέτωποι σε κάθε οπισθοδρομικό βήμα της.

Υ.Γ.: Περισσότερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη παροχή του ΣΕΓΑΣ μπορείτε να βρείτε στο www.segas.gr.

Προηγούμενο άρθροΦωτιάδεια (Πάτρα)
Επόμενο άρθροΟι Παγκύπριοι στη Λεμεσό το Σ/Κ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ