Στα χέρια των μελών του συμβουλίου επιθεώρησης ντόπινγκ της IAAF βρίσκεται πλέον ο φάκελος του Κώστα Μπανιώτη. Και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την απάντηση που θα κρίνει το μέλλον του άλτη του ύψους.

Την προηγούμενη εβδομάδα του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ επικύρωσε την απόφαση της δικαστικής επιτροπής για παραπομπή της υπόθεσης του αθλητή που βρέθηκε θετικός σε διεγερτικό στο αρμόδιο όργανο της διεθνούς ομοσπονδίας. Η ελληνική πλευρά έχει αναγνωρίσει πως υπάρχουν ειδικές συνθήκες στην περίπτωση, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη ποινή ή αθώωση.

Για να συμβεί αυτό όμως, θα πρέπει να δώσει το «πράσινο φως» το συμβούλιο επιθεώρησης ντόπινγκ της IAAF. Ο φάκελος, αφού μεταφράστηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, μαζί με το σκεπτικό της δικαστικής επιτροπής του ΣΕΓΑΣ για την ύπαρξη ειδικών συνθηκών εστάλη στο Μονακό. Υπενθυμίζεται πως ένα από τα βασικά στοιχεία ήταν πως όταν εξετάστηκε από το εργαστήριο του ΟΑΚΑ το συμπλήρωμα διατροφής που λάμβανε ο Μπανιώτης, εντοπίστηκε η απαγορευμένη ουσία, χωρίς αυτή να αναφέρεται στα συστατικά.

Στο συνοδευτικό σημείωμα η ελληνική ομοσπονδία ζήτησε να λάβει μία απάντηση το ταχύτερο δυνατό. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως αυτό δεν είναι δεσμευτικό για την IAAF. Ο αθλητής πάντως, που περιμένει αυτή τη σημαντική εξέλιξη, βρίσκεται ήδη περίπου τέσσερις μήνες σε διαθεσιμότητα.

Προηγούμενο άρθροΗ Πανέττα ζήτησε… αναθεώρηση –Επί τάπητος το θέμα της στο ΣΕΓΑΣ
Επόμενο άρθρο«Δες τι της έκανες!» -Ο κατήγορος στρίμωξε τον Pistorius, τον ανάγκασε να δει φωτογραφίες της νεκρής φίλης του

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ