Στο κλειστό έδειξε ότι είναι ώριμος και εξελίξιμος! Σήμερα ο Δημήτρης Χονδροκούκης πιστοποίησε ότι πλέον δεν έχει να… φοβάται τίποτα σε αγώνες διεθνούς επιπέδου.
Από τα 2,29 στον τελικό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Παρίσι, ξεκίνημα στον ανοικτό με στα 2,31 μ. στο διεθνές μίτινγκ της Γενεύης!
Με τα 2,31 μ. που ξεπέρασε εκτός του ότι έκανε το όριο των 2,29 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Νταεγού που θα γίνει τέλη Αύγουστου, έγινε ο τρίτος καλύτερος άλτης όλων των εποχών στην Ελλάδα μετά τους Παπακώστα, Μπανιώτη, βελτιώνοντας μάλιστα κατά 7εκατοστά το ατομικό του ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο.
Ο Χονδροκούκης πέρασε σε όλα τα ύψη με την πρώτη προσπάθεια, με τον πήχη να ανεβαίνει διαδοχικά ως εξής: 2,05 μ., 2,14 μ., 2,18 μ., 2,21 μ., 2,24 μ., 2,28 μ., 2,31 μέτρα. Στη συνέχεια στα 2,33 μ., στην πρώτη του προσπάθεια γλίστρησε στον κακό αγωνιστικό χώρο του σταδίου και κάπου εκεί αποφάσισε να μη ρισκάρει κάποιον τραυματισμό και σταμάτησε τον αγώνα του.

Ο Δημήτρης Χονδροκούκης δήλωσε σχετικά «Η αλήθεια είναι ότι όλες τις προηγούμενες ημέρες δεν αισθανόμουν καλά. Ενιωθα λίγο άτονος και δεν ήξερα πώς θα αντιδράσω μέσα στον αγώνα. Γι’ αυτό και μόνο τον λόγο αισθάνομαι πολύ καλά που ξεκίνησα με μια τόσο σημαντική επίδοση. Μετά την παρουσία μου στον κλειστό στίβο περίμενα ότι θα πήγαινα καλά και στην καλοκαιρινή σεζόν γιατί είδα ότι είμαι σε θέση να βάζω ψηλά τον πήχη. Δεν περίμενα όμως ότι μπορούσα να ξεκινήσω το καλοκαίρι με άλμα στα 2,31 μέτρα».
Σχετικά με την προσπάθειά του στα 2,33 μέτρα: «Στην πρώτη μου προσπάθεια γλίστρησα στον αγωνιστικό χώρο και δεν ήθελα να ρισκάρω. Από εδώ και πέρα όμως θέλω να πάω και σε άλλους αγώνες στο εξωτερικό».
Πιθανότατα ο επόμενος αγώνας του Χονδροκούκη θα γίνει στις 13 Ιουνίου σε μίτινγκ στην Τσεχία.

Στο μίτινγκ της Γενεύης αγωνίστηκε και ο Σπύρος Παπαδόπουλος που έτρεξε σε 51″19 τα 400μ εμπόδια όπως και ο Στέφανος Κουφίδης που ξεπέρασε τα 5,20 μ. στο επί κοντώ

Προηγούμενο άρθροΗράκλεια 2011 (Ηράκλειο)
Επόμενο άρθροΆγγιξε τα 70μ η Παπαγεωργίου στα Ηράκλεια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ