Η τελευταία φορά που είδε τη μεζούρα να δείχνει βολή πάνω από τα 69 μέτρα ήταν τον Αύγουστο του 2009. Το Σάββατο 28/5, η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου, στον δεύτερο αγώνα της στη σεζόν, έστειλε τη σφύρα στα 69,48 μ. στη διάρκεια του μίτινγκ “Ηράκλεια” και πλέον έβαλε πλώρη για το φράγμα των 70 μέτρων. Το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Νταεγού έχει οριστεί από το ΣΕΓΑΣ στα 70,30 μ. επίδοση σαφώς μέσα στις δυνατότητες της.

Στους αγώνες στο Ηράκλειο, η (εικονιζόμενη) Φλωρεντία Καλογεράκη (Ο.Φ.Η.) βελτίωσε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες το πανελλήνιο ρεκόρ στη δισκοβολία κορασίδων, με βολή στα 49,50. Παράλληλα, η αθλήτρια της Κλαίρης Σηφάκη έκανε σε αξιολογημένο αγώνα το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων που θα γίνει στο Λιλ, ενώ μας δήλωσε πως βλέπει προοπτικές για καλύτερες βολές -δεδομένου πως και τα 49,50 δεν ήταν πιεσμένη βολή- θα επιδιώξει να ανέβει στην κατάταξη, και θα αγωνιστεί πάλι σε αγώνες στην Κρήτη μέχρι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας.

Τις απαιτούμενες επιδόσεις, για την ίδια διοργάνωση, σημείωσαν η Ελευθερία Τερζάκη στη δισκοβολία με βολή στα 44,00 μ. (έχει όριο ήδη και στη σφαιροβολία), και η η Μαρία Γραμματικάκη στη σφυροβολία με 55,56 μέτρα. Επίσης το κατάφεραν στη σφυροβολία παίδων (πέραν του Μιχαήλ Αναστασάκη που επικράτησε με 72μ και έκανε και πάλι το όριο) ο Τηλέμαχος Σφιγκάκης με 66,95 μ. αλλά και ο Ιβάν Μεγκλεμπέης (67,21 μ.), ωστόσο εκκρεμεί για την ώρα η ελληνοποίηση του.
Σε κάθε περίπτωση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων, δικαίωμα συμμετοχής έχουν δύο αθλητές ανά αγώνισμα. και θα εξαρτηθεί απο το πόσες φορές έκανε κανείς σε αξιολογημένο αγώνα το όριο, ποια η καλύτερη επίδοση, αλλά θα χρειαστεί και πιστοποίηση της καλής αγωνιστικης κατάστασης στο πανελλήνιο Π/Κ.

Στη σφύρα των Εφήβων ο Νεκτάριος Φυλλαδιτάκης (Ελ. Βενιζέλος) επικράτησε με 59,03 μ, στη σφύρα ανδρών ο Κώστας Σταθελάκος (ΠΓΣΣ) είχε βολή στα 69,98μ. Στη σφαίρα ανδρών νικητής ήταν ο Γιώργος Γερομαρκάκης (Λιβυκός Ιεράπετρας) με 17.34μ. και στη δισκοβολία ανδρών ο Σπύρος Αραμπατζής (ΕΑΡ) 56.10μ.
Στα 100μ κέρδισε ο Νικος Γιανναδάκης (Παγκρήτιος ΓΣ) με 10″66.

*
Πανελλήνιο ρεκόρ παίδων σημείωσε στα 10χλμ. βάδην ο Κώστας Ντεντόπουλος σε αγώνες στο Αγρίνιο με 45.21.91 και εξασφάλισε το όριο για το Παγκόσμιο της κατηγορίας του

Προηγούμενο άρθροΣτα 2,31 ο Χονδροκούκης στη Γενεύη, ατομικό ρεκόρ και όριο!
Επόμενο άρθροΧειμωνίδεια 2011 (Θεσ/νίκη)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ