Η IAAF ανακοίνωσε τη δημιουργία του IAAF Run 24:1, μια σειρά από 24 αγώνες 1 μιλίου, που θα διεξαχθούν στις 6 Ιουνίου σε όλο τον κόσμο, εντός 24 ωρών με κοινή τοπική ώρα έναρξης τις 5μμ.
Θα ξεκινήσει ανατολικά, από το Auckland, περνώντας από όλες τις Ηπείρους με το Minsk στην αρχή για την Ευρώπη που θα έχει αγώνες και σε Βερολίνο, Νίκαια, Λονδίνο και φτάνοντας δυτικά ως το Vancouver.

H πρώτη Τετάρτη του Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα τρεξίματος – Global Running Day
Ξεκίνησε το 2009 στις ΗΠΑ και τη στηρίζουν πάνω από 100 μεγάλοι Οργανισμοί.

«Το τρέξιμο είναι προσβάσιμο από όλους, είναι διασκεδαστικό και είναι κι ανταγωνιστικό», είπε ο πρόεδρος της IAAF Sebastian Coe.
«Μπορεί να γίνει ομαδικά, μπορεί να γίνει ατομικά. Είναι διαγωνισμός, είναι προσωπικό, αλλά πάνω απʼ όλα βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, την αντοχή και την υγεία. Είναι η μητέρα όλων των αθλημάτων.
Την Τετάρτη 6 Ιουνίου, θέλουμε όσο περισσότερο κόσμο να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Τρεξίματος.»

Κάθε αγώνας θα καθοδηγείται από έναν «Αρχηγό Πόλης» ο οποίο θα είναι πρώην ή εν ενεργεία αθλητής και θα είναι υπεύθυνος στο να ενημερώσει και να προβάλλει προς τα έξω τον αγώνα.

Οι πόλεις είναι: Auckland/NZL, Sydney/AUS, Tokyo/JPN, Beijing/CHN, Bangkok/THA, Delhi/IND, Ramallah/PAL, AddisAbaba/ETH, Minsk/BLR, Johannesburg/RSA, Nice/FRA, Berlin/GER, London/GBR, Rabat/MAR, Abidjan/CIV, Praia/CPV, SaoPaulo/BRA, BuenosAires/ARG, SantoDomingo/DOM, Toronto/CAN, Lima/PER, MexicoCity/MEX, LosAngeles/USA, Vancouver/CAN

Προηγούμενο άρθροMarrakech – 7 gold medals for Greece
Επόμενο άρθροΈρχονται …τα τρομερά μωρά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ