Το αγώνισμα του επί κοντώ και συγκεκριμένα οι προσπάθειες του Καραλή και του Duplantis έριξαν την αυλαία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Ρώμη.΄

-> Αποτελέσματα

Ο Εμμανουήλ Καραλής αρχικά πέρασε διαδοχικά με την πρώτη προσπάθεια τα 5,50μ., 5,50μ. και 5,75μ. δείχνοντας ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Το επίπεδο ήταν ψηλό καθώς ακόμα 8 αθλητές πέρασαν τα 5,75μ., ενώ ο Mondo Duplantis μπήκε στον αγώνα στα 5,82μ.

Εκεί ο Καραλής τα πέρασε με τη δεύτερη – όπως και 3 ακόμα. Και αφού έτσι ισοφάρισε την καλύτερή του επίδοση σε ανοικτό, μετά πέρασε με την πρώτη τα 5,87μ. βελτιώνοντας κατά 1εκ. το ατομικό του ρεκόρ και συνεχίζοντας πια στον αγώνα μόνος απέναντι στον Duplantis. Στην τρίτη θέση έμειναν ισόπαλοι Sasma και Zernikel που δεν είχαν πριν χαμένες προσπάθειες σε αντίθεση με τον Collet.

Ο Σουηδο-Αμερικανό πέρασε τα 5,92μ., ο Καραλής δεν έβγαλε άλμα στο ύψος αυτό που θα ήταν και πανελλήνιο ρεκόρ και πήγε μετά στα 5,97μ. -τα οποία πέρασε πριν ο Duplantis- και μετά έβαλε τελευταία του προσπάθεια στα 6,02μ. σε μια πρώτη αγωνιστική προσέγγιση σε ύψη 6μ. και πάνω.

Ο Mondo Duplantis έβαλε στα 6,10μ. που πέρασε βελτιώνοντας το ρεκόρ αγώνων των 6,06μ. που είχε κάνει στο Μόναχο, ενώ με αυτό το επιλεγμένο ύψος σημείωσε και την καλύτερη επίδοση των αγώνων βάσει scoring με 1294β. (ξεπερνώντας τους 1292β, του Fortun Diaz στο τριπλούν).
Φυσικά μετά προσπάθησε για παγκόσμιο ρεκόρ στα 6,25μ. με αρκετά καλή την πρώτη του προσπάθεια.

Το μετάλλιο του Καραλή ήταν το 37ο της Ελλάδας στην ιστορία της διοργάνωσης, μα τα 9 από αυτά στο επί κοντώ – στους άνδρες είχε κι ο Παπανικολάου το 1966. 

-> Ιστορικό

Προηγούμενο άρθροRoma2024: Ιταλική κυριαρχία – 7η η Ελλάδα στην 4χ100μ.
Επόμενο άρθροΕντυπωσιακοί Wanyoni και Omanyala στα Κενυατικα trials

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ