Υπάρχουν αθλητές που δεν ξεχνάς εύκολα. Βλέπεις το όνομα τους και αυτόματα σου έρχεται στο μυαλό μία από τις επιτυχίες τους. Παράλληλα σου γεννάται και η απορία… τι να κάνουν τώρα αυτοί στη ζωή τους; Σίγουρα έχουν αλλάξει πολλά, όχι όμως και την διεύθυνση κατοικίας τους.

Οι αθλητές που βρίσκονται στη λίστα του ΣΕΓΑΣ και διαμένουν στα 24 δίκλινα δωμάτια και στις έξι σουίτες που έχει η ομοσπονδία στη διάθεση της, δεν έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους. Αυτό που σίγουρα τους ενώνει είναι ότι όλοι τους περισσότερο ή λιγότερο υπήρξαν αθλητές. Πρωταθλητές. Κάποιοι είναι ακόμη. Το ποιοι μένουν και το ποιοι θα έπρεπε να μένουν στους ξενώνες του Αγίου Κοσμά, το έχουμε ξανά πει… είναι ένα θέμα που χωράει μεγάλη κουβέντα.

Ο ΣΕΓΑΣ διαχειρίζεται έναν αριθμό δωματίων, διόλου ευκαταφρόνητο. Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι δεν τον διαχειρίζεται σωστά. Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνει κανείς όταν διαβάζει τη λίστα με τα ονόματα των αθλητών που διαμένουν στα δωμάτια. Η ευθύνη της κατάστασης μοιρασμένη, ανάμεσα στις εκάστοτε διοικήσεις του Αγίου Κοσμά και τον ΣΕΓΑΣ, που δεν μπόρεσε να δείξει την πόρτα της εξόδου σε αρκετούς πρώην πρωταθλητές, με την αιτιολογία ότι η διαχείριση των δωματίων δεν είναι δική του ευθύνη.

Στην παρούσα φάση, με εξαίρεση κάποια πρωτοκλασάτα ονόματα που έχουν δωμάτιο στους ξενώνες, όπως για παράδειγμα οι Ιακωβάκης, Κυριακοπούλου, Πέρρα, Σταματόγιαννης, Χονδροκούκης κ.α, αλλά και ορισμένα νέα παιδιά τα οποία έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια από την επαρχία στην Αθήνα, υπάρχει μεγάλος αριθμός αθλητών που έχουν πάψει από χρόνια να είναι μέλη της εθνικής ομάδας.

Η Φλώρα Ρεντούμη, η Αγγελική Τσιολακούδη, η Μαρία Παπαδοπούλου, η Βάσω Δεληνικόλα ή η Γιούλη Αλεξάνδρου είναι ορισμένοι από εκείνους που συνεχίζουν να διαμένουν στα δωμάτια, έστω κι αν έχουν πάψει να αντιμετωπίζουν τον αθλητισμό, ως βασική τους εργασία. Εξίσου εντυπωσιακή είναι η λίστα των αθλητών που έχουν σουίτα. Πέραν του Περικλή Ιακωβάκη, οι υπόλοιπες πέντε σουίτες είναι χρεωμένες στους εξής αθλητές: Μιρέλα Μανιάνι, Κατερίνα Θάνου, Φανή Χαλκιά, Πηγή Δεβετζή και Αθανασία Τσουμελέκα.

Και μέσα σε όλα αυτά, υπάρχουν αθλητές (αλλά και φίλοι, φίλων) που κατά διαστήματα χρησιμοποιούν τους ξενώνες γιατί κάποιος συναθλητής τους, έκρινε ότι έπρεπε να τους δώσει τα κλειδιά! Πάντα εν αγνοία του ΣΕΓΑΣ.

Η τελευταία διοίκηση του Αγίου Κοσμά, η οποία αποχώρησε πριν λίγους μήνες, είχε αποφασίσει να ελέγχει τις σουίτες, με απώτερο στόχο να τις νοικιάζει για να έχει έσοδα. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η διεύθυνση των εγκαταστάσεων δεν επέτρεψε στην Κυριακοπούλου να πάρει τη σουίτα της Θάνου. Την τύχη του συγκεκριμένου δωματίου, θα την κρίνει η επόμενη διοίκηση (έχει οριστεί – απαιτείται η ανακοίνωση από τη ΓΓΑ) την οποία θα ηγηθεί ο καθηγητής των ΤΕΙ Αθηνών Περικλής Λύτρας.

Την Τετάρτη (7/12) ο προπονητής της Κυριακοπούλου, Μανώλης Καραγιάννης, προσπάθησε να συναντήσει τον διευθυντή των εγκαταστάσεων Δημήτρη Γκώνη, προκειμένου να λυθεί η παρεξήγηση που προέκυψε με την αθλήτρια του. Ο Γκώνης όμως, αρνήθηκε να συζητήσει μαζί του, λέγοντας πως ο μόνος αρμόδιας για να ανοίξει διάλογο για ανάλογο ζήτημα είναι η ομοσπονδία και του ζήτησε να φύγει. Η διεύθυνση του σταδίου έκανε αναφορά στην αθλήτρια, κατηγορώντας την, ότι μίλησε άσχημα στους υπαλλήλους, περιστατικό που αρνείται κατηγορηματικά η ίδια.

Προηγούμενο άρθροΕνας πιτσιρίκος ανάμεσα στους μεγάλους
Επόμενο άρθροΕίναι πολλά τα λεφτά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ