Τα ημιτελικά των 4χ100μ. έγιναν κατά το πρωινό πρόγραμμα της 7ης ημέρας, τα οποια όμως ακόμα …δεν τελείωσαν!

Σε μια ακόμα πρωτόγνωρη απόφαση, επαναληπτική κούρσα θα γίνει πριν την έναρξη του βραδινού προγράμματος για την 4χ100μ. γυναικών των ΗΠΑ, που κατά τη 2η αλλαγή υπήρξε μπλέξιμο της Felix που έδινε τη σκυτάλη, με τη Βραζιλιάνα που ξεκινούσε πλάι της για να πάρει και κινήθηκε αρκετά εσωτερικά βρίσκοντας λίγο την Allyson Felix που έχασε το βηματισμό της και δεν μπορεσε να κανει επιτυχημένη αλλαγή.

Η ομάδα των ΗΠΑ (χωρίς τη Bowie, με Bartoletta, Gardner, Felix, Akinosun) θα επιδιώξει επίδοση καλύτερη του 42.70 που πέτυχε η Κίνα και ήταν η τελευταία επίδοση προκρισης – αναμένεται βέβαια η αντίδραση της Κίνας, ενώ υπάρχει και μικρό ενδεχόμενο συμμετοχής της σε αυτή την κούρσα.

Η Τζαμάικα (χωρίς την Thompson), με τις Facey, Forbes, Campbell, Fraser έτρεξε σε 41.79 και την ακολούθησε η Μ.Βρετανία σε 41.93 ενώ την απευθείας πρόκριση πήρε και η Ουκρανία από τον 1ο διάδρομο, με 42.49. Ο Καναδάς είχε την επόμενη καλύτερη επίδοση των σειρών με 42.70 κερδίζοντας στο φώτο φίνις την Κίνα, η οποία αναμένει πλέον τι θα γίνει με τις ΗΠΑ.
Στην άλλη σειρά όπου ήταν οι ΗΠΑ, πρώτη τερμάτισε η Γερμανία με 42.18, ενώ ακολούθησαν Νιγηρία με 42.55 και Τρινινταντ με 42.62

Στους άνδρες, οι ΗΠΑ (χωρίς Gatlin, Bromell) δεν έκαναν κάποιο λάθος αυτή τη φορά και ήταν η ταχύτερη ομάδα με τους Rodgers, Coleman, Gay, Lawson, με 37.65. Πίσω τους η Κίνα τερμάτισε 7 εκατοστα μπροστά από τον Καναδά, σε 37.82 κανοντας ρεκόρ Ασίας που κράτησε για λίγα λεπτά, καθώς στην επόμενη σειρά οι Ιάπωνες κέρδισαν με 37.68!
Η Τζαμάικα χωρις Bolt-Blake έκανε 37.94 (και βέβαια στο τελικό θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο) και το Τρινινταντ 37.96 ενώ με επίδοση πέρασαν και οι επόμενες 2 ομάδες της σειράς, η Μ.Βρετανία από τον 1ο διάδρομο με 38.06 και η Βραζιλία με 38.19.

Η Γερμανία με 38.26 έμεινε έξω όπως και η Τουρκία που έκανε εθνικόρ ρεκόρ 38.30 στην άλλη σειρά, κερδίζοντας και τη Γαλλία.

Οι τελικοί είναι το βράδυ της Παρασκευής (8ης ημέρας) με την αναμέτρηση Τζαμάικα -ΗΠΑ στους άνδρες -και πιθανόν στις γυναίκες- να ξεχωρίζει, με τους Bolt και Thompson να στοχεύουν στο 3ο τους χρυσό.

Όλα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Προηγούμενο άρθροRio, day7: O Clement νικητής στα εμπόδια, 4 κάτω από τα 48", άκυρος ο Culson
Επόμενο άρθροRio, day7: Κυρίαρχος ο Eaton, μεγάλη επίδοση και ο Mayer στο 10θλο – Στον τελικό από σόλο κούρσα οι ΗΠΑ στα 4χ100μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ