Η παγκόσμια Ομοσπονδία ενεργοποίησε την Τρίτη 29/11/2016 μια online υπηρεσία για καταγγελίες θεμάτων doping.
Στο https://www.iaaf.org/report-integrity/en σε 6 γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ρωσικα, Κινέζικα, Αραβικά) μπορει να αναφέρει κανείς, όπως ανακοίνωσε η IAAF, εμπιστευτικά και ανώνυμα σχετική πληροφορία που θα αντιμετωπιστεί με υπευθυνότητα και θα είναι κρυπτογραφημένη και ασφαλής.

Στην υπηρεσία που χαρακτηρίζεται ως “secure online portal”, σε σχετική φόρμα επιλέγει κανείς αν αφορά αθλητή, προπονητή, μάνατζερ, ιατρικό ή άλλο προσωπικό, κάποιον με αξίωμα ή επίσημο, στη συνέχεια επιλέγει τη χώρα και κατόπιν σε κενό πεδίο αναγράφει όσες πληροφορίες διαθέτει, ενδεικτικά για: Ονοματεπώνυμο, ημερομηνία, είδος doping, ουσίες εάν υπάρχουν κ.α. καθώς και διευκρινίσεις εάν πρόκειται για μαρτυρία του περιστατικού που είναι από πρώτο χέρι, από πληροφορία τρίτου, ή ισχυρή υποψία.
Προαιρετικά και φυσικά απόρρητα μπορεί να δηλώσει ο καταγγέλων όνομα, email και τηλέφωνο ώστε να βοηθήσει σε follow up της έρευνας του περιστατικού.

Η IAAF διαμηνύει σαφώς ότι ζητάει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με αποδεικτικά στοιχεία ή υποψίες για ντόπινγκ, επίγνωση προπονητών ή άλλων που προτρέπουν ντόπινγκ, εμπορία απαγορευμένων ουσιών και νέα προϊόντα ντόπινγκ.

Είναι κάτι που ήδη εφαρμοζόταν στη Μεγάλη Βρετανία από την υπηρεσία antidoping εκεί (UKAD) με αντίστοιχη ιστοσελίδα -reportdoping.com- αλλά και τηλεφωνική γραμμή και μάλιστα είχε ενθαρρύνει τη χρήση της η αθλήτρια Bernice Wilson μετά το περιστατικό με τον Έλληνα προπονητή Σκαφιδά (δείτε->εδώ)

Προηγούμενο άρθροΤο 1ο καμπ για τις σκυταλοδρομίες
Επόμενο άρθροΌρια Παγκοσμίου Π/Κ (Nairobi, KEN, 12-16/7/2017)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ