Τα 27α Κυριακίδεια διεξήχθησαν την Κυριακή 31/1 στη Φιλοθέη, όπου 646 δρομείς αγωνίστηκαν σε αγώνα 10χλμ καθώς και πολλά παιδιά σε μαθητικό αγώνα 1000μ.

Ο Λάμπρος Μαλτέζος του Ιλισού ήταν ο νικητής με ρεκόρ διαδρομής 32.57. Τη δεύτερη και τρίτη θέση πήραν οι Βαγγέλης Μαλιόγλου και Παναγιώτης Καραίσκος. Τέταρτος ήταν ο Δήμος Μαγγίνας που είχε τρέξει μια μέρα πριν 3000μ. στο ΣΕΦ και έλαβε μέρος προπονητικά. Ακολούθησαν οι Γιώργος Ρουκλιώτης, Ματθαίος Ματζιαρ. Στα μισά εγκατέλειψε ο Κώστας Δρόσος.

Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Βασιλική Σπαθη του Πανελληνίου με 40.47, με δεύτερη την Ανδρια Δρακάκη και τρίτη την Ιουλία Παναγιωτοπούλου. Μεταξύ των αγωνιζομένων ήταν και η κάτοχος του ρεκόρ στον Μαραθώνιο, Μαρία Πολύζου.

Στον αγώνα, που διοργάνωσε ο Αθλητικός Όμιλο Φιλοθέης και ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, παρέστη και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κος Παναγόπουλος.

-> Αποτελέσματα

Από το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» οργανώθηκε συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας. Ήταν μια πράξη με ρίζες στον άθλο του Στέλιου Κυριακίδη που η νίκη του στη Βοστώνη το 1946, σε συνδυασμό με τις εκκλήσεις του για βοήθεια προς την τότε δοκιμαζόμενη Ελλάδα, ευαισθητοποίησαν τους Αμερικανούς και τους ομογενείς Έλληνες και υρνώντας στην Ελλάδα, ο Κύπριος αθλητής, είχε καταφέρει να συγκεντρώσει χρήματα, τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία κατέφτασαν με δύο πλοία και η βοήθεια αυτή ονομάστηκε “Πακέτο Κυριακίδης”.

Προηγούμενο άρθροΓέμισε παιδιά το ΣΕΦ (+photoz)
Επόμενο άρθροΦιλιππίδης και Δουβαλίδης την Τετάρτη στο Duesseldorf

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ