Καθολική στήριξη στο πρόσωπο του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλου και του προκατόχου του, Βασίλη Σεβαστή εξέφρασε τη Δευτέρα το ΔΣ της ομοσπονδίας. Αντιθέτως, δεν ανανεώθηκε η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του ταμία, Δημήτρη Ανδριόπουλο, ο οποίος έχασε αυτή τη θέση.

Έπειτα από το «σχίσμα» που προκλήθηκε την περασμένη Παρασκευή ανάμεσα στους Παναγόπουλο, Σεβαστή και τον Ανδριόπουλο, με αντικείμενο την σύμβαση συνεργασίας με την εταιρία Synergy που διαχειρίζεται τον Κλασικό μαραθώνιο και το μάρκετινγκ του ΣΕΓΑΣ, ο πρόεδρος ζήτησε από το συμβούλιο την ανανέωση στα τρία μέλη του προεδρείου. Τόσο ο ίδιος όσο και ο γ.γ. Σεβαστής είχαν την καθολική στήριξη, με ψήφους 20-0. Με αντίστροφο… σκορ (0-20), το ΔΣ ήρε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Ανδριόπουλου, που πλέον παραμένει ως μέλος στο συμβούλιο. Τη θέση του ταμία πήρε η έως τώρα αναπληρωτής της θέσης, Ξένια Αργειτάκη, ενώ αναπληρωτής είναι πλέον ο Σπύρος Καλοζούμης.

Όλα αυτά έγιναν έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση, που κράτησε σχεδόν τέσσερις ώρες, στην οποία ο Ανδριόπουλος επανέλαβε τις θέσεις του, πως η σύμβαση είναι παράνομη καθώς έγινε χωρίς διαγωνισμό, ενώ από την πλευρά του ο Παναγόπουλος έδωσε διευκρινήσεις υπογραμμίζοντας πως όλα έγιναν με το γράμμα του νόμου. Παρότι όμως θα μπορούσε να θεωρηθεί προσωπική «νίκη» αυτή, καθώς όπως δείχνει το αποτέλεσμα ο Ανδριόπουλος δεν έπεισε τα μέλη του ΔΣ, ο Παναγόπουλος δεν είχε διάθεση για… πανηγυρισμούς έπειτα από τη συνεδρίαση.

«Αποδέχθηκα την πρόταση Σεβαστή και ήρθα στην ομοσπονδία προσπαθώντας να περάσω ένα νέο μοντέλο για τον τρόπο λειτουργία του προεδρείου. Στο μοντέλο αυτό υπήρχε και ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, με τον οποίο έχω συνεργαστεί πολλά χρόνια. Δυστυχώς έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα δεν υπήρχαν πια τα απαραίτητα στοιχεία που αποτελούσαν αναγκαία συνθήκη για να μπορέσει να λειτουργήσει σε στενό σώμα.

Το συμβούλιο τοποθετήθηκε στο θέμα και δεν εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο Δημήτρη Ανδριόπουλου να συνεχίσει να μετέχει στην ομάδα. Ήταν μια ομόφωνη απόφαση και δυσάρεστη. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, όμως, για να είμαστε ειλικρινείς είμαστε πληγωμένοι από αυτή την διαδικασία», παραδέχθηκε ο Παναγόπουλος. Άλλωστε πρόκειται για ένα πρόσωπο που επέλεξε ο ίδιος για να μπει στο ΔΣ, ενώ ήταν από εκείνους που συμβόλιζαν την είσοδο του ΣΕΓΑΣ σε μία νέα εποχή έπειτα από τις τελευταίες εκλογές.

Έπειτα από το συμβούλιο ο Δημήτρης Ανδριόπουλος δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις.

Προηγούμενο άρθροΚοντά στα 5 εκ. ευρώ ο ΣΕΓΑΣ
Επόμενο άρθροΠαναγόπουλος: «Απολύτως σύμφωνη με το νόμο η σύμβαση»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ