Χρήματα δεν έχουν μπει μεν ακόμη στο ταμείο, αλλά έχουν κάτι να ελπίζουν στο ΣΕΓΑΣ. Η ΓΓΑ ανακοίνωσε τη Δευτέρα το ύψος των τακτικών επιχορηγήσεων για τις ομοσπονδίες για το 2013. Ποσό στο οποίο προστέθηκαν και τα επιπλέον 11 εκ. ευρώ που είχε ανακοινωθεί πρόσφατα ότι θα δοθούν για τον αθλητισμό.

Σύμφωνα λοιπόν με τον σχετικό πίνακα, ο ΣΕΓΑΣ φέτος θα λάβει 4.916.800, σχεδόν τα διπλάσια από την αρχική «μαύρη» εκτίμηση. Η πρώτη ενημέρωση που είχε η ομοσπονδία του στίβου για την επιχορήγηση του 2013 ήταν 2,5 εκ. ευρώ, η οποία μετά ανέβηκε στα 2.900.000 για να πλησιάσει τώρα στα 5 εκ. ευρώ. Βέβαια, παρότι είναι πολύ πάνω από ότι φοβούνταν στο ΣΕΓΑΣ ότι θα μπουν στα ταμεία, το ποσό είναι λιγότερο σε σχέση με τα χρήματα που δόθηκαν από την Πολιτεία το 2012.

Έπειτα από αυτή την ανακοίνωση, ο Κώστας Παναγόπουλος πρότεινε στο ΔΣ- το οποίο και ενέκρινε- την αύξηση του κονδυλίου για τους σωματειακούς προπονητές. Παράλληλα με ανακοίνωσή της η ομοσπονδία εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη.

Η ανακοίνωση
«Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ αφού ενημερώθηκε για την ανακοίνωση από τoν Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, για το ύψος της τακτικής επιχορήγησης του ΣΕΓΑΣ του 2013 εκφράζει την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του, στο πρόσωπο του Γιάννη Ιωαννίδη και προσωπικά του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Καλούμε τον Υφυπουργό Αθλητισμού, να συνεχίσει τις προσπάθειές του, ώστε να διασφαλιστεί η αναγκαία για τον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό χρηματοδότησης στα χρόνια που έρχονται. Ετσι και ενώ η χώρα είναι στη δίνη της οικονομικής κρίσης, βρέθηκε τρόπος να επιβιώσει ο ελληνικός αθλητισμός έστω και μετά τις αναγκαίες περικοπές σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2012».

Προηγούμενο άρθροΜπερδεμένα συναισθήματα
Επόμενο άρθροΨήφος εμπιστοσύνης σε Παναγόπουλο, Σεβαστή- «Όχι» σε Ανδριόπουλο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ