Η υπόθεση της κόντρας, φαινομενικά τουλάχιστον, μπορεί να έκλεισε. Ο Δημήτρης Ανδριόπουλος παραμένει μεν στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, αλλά έχασε τη θέση του ταμία, ενώ ο Κώστας Παναγόπουλος και ο Βασίλης Σεβαστής τυγχάνουν ακόμη της απόλυτης εμπιστοσύνης του συμβουλίου, όπως έδειξε η ψηφοφορία στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως έκλεισαν και οι πληγές. Γιατί οι καταγγελίες περί παράνομης σύμβασης με μία εταιρία καθώς δεν έγινε διαγωνισμός, μόνο καλό δεν κάνουν στην εικόνα της ομοσπονδίας. Ο βαθμός στον οποίο αυτή επλήγη- κάτι που θα φανεί στη συνέχεια- αποτελεί μία βασική ανησυχία των στελεχών της.

Για να διαλύσει τις όποιες αμφιβολίες, πρώτα από όλα για τα μέλη του ΔΣ, ο Παναγόπουλος έδωσε εκτενείς διευκρινήσεις για την περιβόητη, πλέον, σύμβαση με την Synergy. Η εν λόγω εταιρία πέρα από τον Κλασικό μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο, έχει αναλάβει πλέον συνολικά το κομμάτι του μάρκετινγκ για το ΣΕΓΑΣ, τους δύο καινούριους αγώνες επίδειξης αλλά και τους νέους μαζικούς αγώνες επί δημοσίας οδού που θα διοργανώσει φέτος ο ΣΕΓΑΣ, τα «Run Greece». Σύμβαση η οποία ανανεώθηκε για 4 χρόνια με έγκριση του ΔΣ τον περασμένο Δεκέμβριο. Για τη νομιμότητα της σύμβασης αυτής εξέφρασε για πρώτη φορά τις ενστάσεις του ο Ανδριόπουλος τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον Παναγόπουλο.

Μιλώντας στο ΔΣ ο Παναγόπουλος στάθηκε σε τρεις άξονες. Στη νομιμότητα της διαδικασίας- δεν έγινε διαγωνισμός, καθώς αυτό το επιτρέπει ο αθλητικός νόμος- στη σκοπιμότητα αυτής της επιλογής αλλά και στις διαπραγματεύσεις που έγιναν με την εταιρία, με θετικά, όπως είπε, αποτελέσματα για τον ΣΕΓΑΣ.

Συγκεκριμένα, για την επιλογή που υπάρχει να μην γίνει διαγωνισμός για αυτό το ζήτημα, επικαλέστηκε το σχετικό νόμο, ο οποίος αναφέρει: «Κατ εξαίρεση των διατάξεων των παρ. 1 και 2 του παρόντος άρθρου επιτρέπεται η προμήθεια αθλητικού υλικού, αγαθών και υπηρεσιών χωρίς τη διενέργεια δημόσιου διαγωνισμού ύστερα από πλήρως αιτιολογημένη απόφαση του Δ.Σ. της οικείας ομοσπονδίας, στις εξής περιπτώσεις:
δ. Σε περίπτωση αναζήτησης χορηγού ή χορηγών της ομοσπονδίας ή της πρόσληψης φυσικού ή νομικού προσώπου για παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών μάρκετινγκ.
Στις περιπτώσεις αυτές επιτρέπεται η προσφυγή στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης ή η διενέργεια κλειστού διαγωνισμού».

Όσο για το «καυτό» ζήτημα, τα κέρδη της SYNERGY από τη συνεργασία, ο Παναγόπουλος ανέφερε πως στη νέα σύμβαση οι όροι είναι ευνοϊκότεροι για τον ΣΕΓΑΣ, καθώς αυξήθηκε ο όγκος εργασίας της εταιρίας, ενώ μειώθηκαν τα κέρδη της. «Μειώθηκαν τα πραγματικά ποσοστά της Εταιρείας επί των ετήσιων χορηγικών εσόδων κατά 33%, δηλ. από 15% σε 10% μέχρι το 1.300.000 ευρώ, ενώ ορίστηκαν σε 12% για ετήσια έσοδα από 1.300.001 έως 1.600.000 ευρώ και σε 15% για ετήσια έσοδα πάνω από 1.601.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χορηγικά έσοδα του ΣΕΓΑΣ το 2012 ήταν περίπου 1.200.000 ευρώ και ότι η χορηγική αγορά έχει πληγεί από την οικονομική κρίση ενώ ορίστηκε ότι η SYNERGY δεν θα έχει δικαίωμα ποσοστού στις χορηγίες σε είδος όχι μόνο σε σχέση με τον ΚΜΑ, όπως ίσχυε στο παρελθόν, αλλά και για το σύνολο του χορηγικού προγράμματος του ΣΕΓΑΣ», εξήγησε ο Παναγόπουλος μιλώντας τη γλώσσα των αριθμών. Με βάση αυτά, στην ομοσπονδία υπολογίζουν πως για φέτος το κέρδος της εταιρίας από τη μεταξύ τους συνεργασία θα είναι περίπου κατά 50.000 ευρώ μειωμένο σε σχέση με το 2012.

«Με βάση τα στοιχεία που παρατέθηκαν, η υιοθέτηση άλλης διαδικασίας και όχι της απευθείας διαπραγμάτευσης, θα εγκυμονούσε τεράστιο κίνδυνο, θα έβλαπτε τα συμφέροντα του ΣΕΓΑΣ και αποδεικνύουν ότι οι αποφάσεις του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ σχετικά με τον μαραθώνιο της Αθήνας είναι και απολύτως σύμφωνες με το Νόμο, αλλά και υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα της Ομοσπονδίας», υπογράμμισε τέλος ο Παναγόπουλος.

Προηγούμενο άρθροΨήφος εμπιστοσύνης σε Παναγόπουλο, Σεβαστή- «Όχι» σε Ανδριόπουλο
Επόμενο άρθροΒαδιστές σε… διπλό ταμπλό!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ