Τα πολύαθλα των ΠΠ/ΠΚ Β’ (δηλαδή ηλικίες 12-13 ετών) από φέτος εφαρμόζονται σε μορφή 4θλων, σε 3 αγωνιστικές ημέρες:
ΔΡΟΜΙΚΟ: 60μ – 1200μ. – Μήκος – Μπαλάκι ή vortex 
ΑΛΤΙΚΟ: 60μ. εμπ. – Ύψος – Μήκος – Σφαίρα 3κ. 
ΡΙΠΤΙΚΟ: 60μ. – Μήκος – Σφαίρα 3κ. – Μπαλάκι ή vortex 

Δεν υπάρχει επιλογή αγωνισμάτων και όλα τα παιδιά περνάνε από όλα τα αγωνίσματα.

Το ριπτικό 4θλο θα γίνει Φθινόπωρο, κάτι που προβληματίζει αρκετά σωματεία και σε σχέση με τα παιδιά που θα έχουν τότε, στην έναρξη της περιόδου αλά και αν θα καλό να μπουν ορισμένα τόσο νωρίς σε διαδικασία αγώνα.

Ωστόσο μετά το δρομικό και το αλτικό 4θλο που έχει γίνει για τις περισσότερες περιοχές (σε μεγάλες περιφέρειες μάλιστα χρειάστηκε διεξαγωγή σε υποομίλους) αναδείχθηκαν περισσότερο δύο-τρια άλλα θέματα, καθώς πλέον δεν υπάρχει και η δυνατότητα κάποιας επιλογής.

α ) Το αγώνισμα των εμποδίων είναι αποτρεπτικό και ίσως και επικίνδυνο για αρκετά παιδιά. Σε αγώνες υπήρξαν πτώσεις και τραυματισμοί, αρκετά παιδιά φοβούνται τόσο στους αγώνες όσο και στις προπονήσεις τα περάσματα στα αγωνιστικά εμπόδια.

Ενώ τα εκπαιδευτικά είναι από τις καλύτερες μεθόδους για ανάπτυξη ικανοτήτων, τα αγωνιστικά για τα περισσότερα μικρά παιδιά έχουν αρνητικό αντίκτυπο.

Επίσης, η όλη κατάσταση γίνεται δυσκολότερη καθώς πολλά σωματεία έχουν έλλειψη σε αγωνιστικά εμπόδια ή σχετικές δυσκολίες.

β ) Φυσικά και ως προς το ύψος, πολλά Στάδια δεν διαθέτουν στρώμα και γίνονται μόνο σε κάποιες περιπτώσεις πατέντες για ψαλίδι.
Να αναφερθεί πως σε κάποιους αγώνες ο πήχυς στο αρχικό ύψος τοποθετήθηκε πιο χαμηλά από το στρώμα.

γ ) Τα 1200μ. φαντάζουν πάρα πολλά για αρκετά παιδιά. Ήδη στα 1000μ. που υπήρχαν με κόπο πείθονταν πολλά να λάβουν μέρος και τερματίσουν, τώρα έχει γίνει ακόμα πιο αποτρεπτικό.

Ήταν μάλιστα αρκετές οι περιπτώσεις που παιδιά δεν προσήλθαν καν στους αγώνες επειδή δεν ήθελαν να λάβουν μέρος σε κάποιο από αυτά τα συγκεκριμένα αγωνίσματα.

Είναι θέματα που καλό θα ήταν να επανεξεταστούν από την Ομοσπονδία αλλά και να υπάρξει μια ευρύτερη ανταλλαγή απόψεων με τους υπευθύνους και προπονητές των σωματείων καθώς και μεταξύ αυτών.

Προηγούμενο άρθροΔύο αγώνες World Challenge είχε η συνέχεια στην Ασία
Επόμενο άρθροΟ Καπράλος γίνεται “Αθάνατος”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ