Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ, υπό τον Πρόεδρο, Thomas Bach, αποφάσισε ομόφωνα για θέση εκπροσώπου της στην Ελλάδα – τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κο Σπύρο Καπράλο.

Η επικύρωση της επιλογής του κ. Καπράλου θα γίνει στην επόμενη -134η- Σύνοδο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στις 24-26 Ιουνίου στη Λωζάνη και όπως αναφέρει η ΕΟΕ, έτσι θα καλυφθεί η θέση που παρέμενε κενή από την 1η Ιανουαρίου 2016 με την αποχώρηση του κ. Λάμπη Νικολάου.

-> ΕΟΕ: Πρόεδροι και μέλη της ΔΟΕ για την Ελλάδα

Να σημειωθεί πως πιθανότατα το 2021 η 137η Σύνοδος της ΔΟΕ (θα μεσολαβήσουν δύο το 2020, σε Λωζάννη και Τόκυο) θα γίνει στην Αθήνα.

Αλλά 9 νέα μέλη (οι 4 γυναίκες) προστέθηκαν στη ΔΟΕ, εκτός από τον Σπύρο Καπράλο που ήταν ο μοναδικός από την Ευρώπη – και τα μέλη της ΔΟΕ τώρα θα είναι 105.

Ο κος Καπράλος ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ και τον Πρόεδρό της Τόμας Μπαχ, για την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση. Η ΔΟΕ θ’ αποκτήσει ξανά μέλος στην Ελλάδα, μετά από 3,5 χρόνια. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπατριώτες μου, ότι θα εργαστώ με όλες τις δυνάμεις μου, για την καλλιέργεια και τη διάδοση του Ολυμπιακού ιδεώδους στην Ελλάδα. Επίσης θα συνεχίσω τις εντατικές προσπάθειες προς όφελος των αθλητών και των αθλητριών μας, που γνωρίζω πόσο μεγάλες θυσίες κάνουν καθημερινά, για να φέρουν διακρίσεις και να κάνουν υπερήφανους, όλους τους Έλληνες».

Προηγούμενο άρθροΠροβληματισμός για τα εμπόδια στα πολύαθλα
Επόμενο άρθροΣτο δρόμο για το Austin

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ