Σε μία εβδομάδα, όταν το Ηράκλειο θα αποκτήσει… ευρωπαϊκό χρώμα, εκείνη θα δει ως θεατής το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ομάδων. Φρόντισε όμως να δώσει λίγη καλή «αύρα» στο Παγκρήτιο στάδιο, χαρίζοντας ένα πανελλήνιο ρεκόρ στο test event που έγινε εκεί.

Ο λόγος για την Αφροδίτη Μανιού, την αθλήτρια του ΟΦΗ που έγινε η πρώτη κάτοχος του νέου πανελληνίου ρεκόρ Κορασίδων για τον ακοντισμό, στα «Κνώσεια». Και η πιτσιρίκα έδειξε ότι σε μερικά χρόνια μπορεί να είναι μέλος της αποστολής σε ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ομάδων και όχι απλή θεατής.

Στους αγώνες που αποτέλεσαν και ένα test event για το μεγάλο ραντεβού της ερχόμενης εβδομάδας, η Μανιού είχε καλύτερη βολή στα 51,78 μ., με το νέο ακόντιο της κατηγορίας της, των 500 γραμμαρίων. Έτσι έγινε η πρώτη κάτοχος του νέου πανελληνίου ρεκόρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφαση της IAAF οι Κορασίδες αγωνίζονται από πέρυσι με το συγκεκριμένο ελαφρύτερο ακόντιο. Για να αναγνωριστεί όμως μία επίδοση ως ρεκόρ, θα πρέπει να πρόκειται για βολή μεγαλύτερη από το προηγούμενο πανελλήνιο, εκείνο που είχε σημειωθεί με το ακόντιο των 600 γραμμαρίων, δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση το 51,19 μ. που είχε πετύχει η Μαρία Ζέρβα.

Επιπλέον, η Μανιού πέτυχε βολή καλύτερη από το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων/ Κορασίδων. Όμως έπεσε στην περίπτωση που πιθανότατα αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία του ΣΕΓΑΣ, δηλαδή μία ομοσπονδία να διοργανώνει αγώνες, αλλά να μην αναγνωρίζει σε όλους τις επιδόσεις ως όρια. Έτσι, θα πρέπει να επαναλάβει τη βολή της.

Η Μανιού μπορεί να είναι στους θεατές την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά η Μαρία Μπελιμπασάκη αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων. Η σπρίντερ από την Κρήτη είχε την ευκαιρία να κάνει και εκείνη την πρόβα της στο στάδιο, κερδίζοντας στα 200 μ. με 23.57, ενώ δεύτερη ήταν η Άννα Βασιλείου με 24.80. Το έτερο μέλος του διδύμου, η Ειρήνη Βασιλείου, προτίμησε τα 300 μ. και τερμάτισε σε 38.47.

Ρούλα Βλασσοπούλου

-> Αποτελέσματα

Προηγούμενο άρθροO Usain δεν είναι Bolt και ανησυχεί –Σκιά του εαυτού του στη Ν. Υόρκη (video)
Επόμενο άρθροελλην.παρουσίες σε εξωτερικό (βάδην) 2015 και πριν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ