«Θα ήθελα πολύ να σας πω τι έγινε. Απλά δεν… πήγαινα». Ο προβληματισμός του εμφανής. Για πρώτη φορά ίσως στη ζωή του, ο Τζαμαϊκανός ρέκορντμαν σχεδόν απολογούνταν στους δημοσιογράφους για τα όσα είχαν γίνει πριν λίγο στον αγωνιστικό χώρο. Όχι για κάποιον πρόωρο πανηγυρισμό του που μπορεί να θεωρούνταν ασεβής, όπως σε άλλες εποχές. Απολογούνταν γιατί ο Usain, ακόμη, δεν είναι Bolt.

Μία ημέρα πριν από το Diamond League της Νέας Υόρκης γελούσε όταν του έλεγαν ότι φοβάται τον Justin Gatlin. Μετά από την κούρσα του εκεί όμως, στον αέρα υπήρχε μία… οσμή φόβου. Δεν τον προκαλούσε όμως αντίπαλος, αλλά ο κακός του εαυτός.
Στη δεύτερη φετινή του εμφάνιση στα 200 μ., ο Bolt κέρδισε με 20.29, σε μία κούρσα με ισχυρό αντίθετο άνεμο (-2,8 μ./δ.). Για κάθε άλλο αθλητή ίσως να ήταν μία εξαιρετική εμφάνιση. Όχι όμως για τον παγκόσμιο ρέκορντμαν. Και αυτό που τον προβλημάτιζε περισσότερο δεν ήταν η επίδοση, αλλά ο τρόπος που έτρεξε σε μία κούρσα που βρέθηκε κάποια στιγμή να… κυνηγάει αντίπαλο και στο τέλος κέρδισε στο νήμα τον Zharnel Hughes (20.32).

«Ήταν μία από τις χειρότερες στροφές που έχω τρέξει ποτέ. Δεν είμαι ικανοποιημένος», παραδέχθηκε ο Bolt, που μετά από αυτή την κούρσα ομολόγησε ότι σκέφτεται πως ίσως τελικά πρέπει να τρέξει στα τράιαλς της Τζαμάικα. Όσο για το Παγκόσμιο; «Θα πιέσω τον εαυτό μου και ελπίζω όλα να πάνε καλά», είπε.

Τους κάνει πλάκα ο Pichardo

Πέρα από τον παγκόσμιο ρέκορντμαν Bolt, τα βλέμματα ήταν στραμμένα και σε κάποιον που φιλοδοξεί να μπει στο συγκεκριμένο κλαμπ, τον Pedro Pablo Pichardo. Ο Κουβανός όμως έκανε… πλάκα. Μετά από δύο άλματα, το καλύτερο από τα οποία ήταν στα 17,56 μ., με αντίθετο άνεμο μάλιστα (-2,5 μ./δ.), ο άλτης που έχει ξεπεράσει δύο φορές φέτος τα 18 μ. δεν έκανε άλλη προσπάθεια και δικαιώθηκε, καθώς κέρδισε.

Κόντρα στον άνεμο

Αρκετοί από τους… γρήγορους της παρέας στη Ν. Υόρκη υποχρεώθηκαν να δείξουν πόσο γρήγορα μπορούν να τρέξουν κόντρα στον άνεμο. Η Torie Bowie ήταν ίσως η πιο εντυπωσιακή, καθώς κέρδισε τα 200 μ. με 22.23 και τον άνεμο αντίθετο -2,8 μ./δ., κάνοντας την πιο γρήγορη κούρσα με τόσο ισχυρό αντίθετο άνεμο.

Ο αέρας δεν εμπόδισε ούτε τον David Olvier που κέρδισε τα 110 μ. εμπόδια με 13.19 (-1,2 μ./δ.), αλλά ούτε και την Sherika Nelvis που ήταν πρώτη με 12.65 στο αντίστοιχο αγώνισμα γυναικών (-1,7 μ./δ.). Αντίθετα, φρέναρε τον Tyson Gay που κέρδισε τα 100 μ. με 10.12 (-1,7 μ./δ.). Στις γυναίκες, ταχύτερη ήταν η English Gardner με 11.00, στη μοναδική κούρσα που έγινε με ευνοϊκό άνεμο.

Κορυφαία στον κόσμο η MacCorory
Η απόλυτη κυρίαρχος ήταν η Francena McCorory στα 400 μ., καθώς όχι μόνο κέρδισε, αλλά με 49.86 έγινε και η ταχύτερη φέτος στον κόσμο.

Ανεπηρέαστος από το πρόβλημα που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει στην Οστράβα εμφανίστηκε ο David Rudisha. O παγκόσμιος ρέκορντμαν των 800 μ. κέρδισε με 1.43.58, για να σημειώσει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στον κόσμο.

Στο ίδιο αγώνισμα στις γυναίκες, εντυπωσιακή ήταν η Ajee Wilson (1.58.83).

Τραυματίστηκε ο Vesely
Δεν χάρηκε τη νίκη του ο Vitezslav Vesely στον ακοντισμό. Μπορεί οι δύο βολές που πρόλαβε να κάνει- η καλύτερη στα 83,62 μ.- να ήταν αρκετές για να κερδίσει, αλλά ο λόγος που δεν συνέχισε ήταν ότι τραυματίστηκε.

Το… βιολί της συνέχισε η Sandra Perkovic, που θα πρέπει να… μην κατέβει σε αγώνα για να χάσει, καθώς ήταν ξανά νικήτρια στέλνοντας το δίσκο στα 68,44 μέτρα. Τα 1,97 μ. πέρασαν η Ruth Beitia και η Blanka Vlasic στο ύψος, με την Ισπανίδα νικήτρια, ενώ πάλι κοντά στα 7 μ. βρέθηκε η Christabel Nettey, η οποία κέρδισε το μήκος με 6,92 μέτρα. Από τις επιδόσεις που ξεχώρισαν ακόμη ήταν το 48.48 του Javier Culson στα 400 μ. εμπόδια.

Ρούλα Βλασσοπούλου

Διαβάστε ακόμη

Η Νικόλ των ρεκόρ, ξανά! –Με 4,80 μ. ισοφάρισε το πανελλήνιο στη Ν. Υόρκη

Προηγούμενο άρθροΤοφάλεια (Πάτρα, 13/6) 2015
Επόμενο άρθροΠρόβα με πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων στο Ηράκλειο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ