Την πρώτη του συνάντηση με το νέο διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ είχε στις 14/4 ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μέσω τηλεδιάσκεψης. Η συνάντηση είχε οριστεί αρχικά στις 8/4 και είχε αναβληθεί λόγω του θανάτου του Β.Σεβαστή.

Tα βασικά θέματα που τέθηκαν από την πρόεδρο κ.Σακοράφα ήταν:

  • τα προβλήματα στην κρατική επιχορήγηση,
  • η ανάγκη για αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων των κέντρων του Υψηλού Αθλητισμού αλλά και βελτίωση υποδομών ανά την Επικράτεια,
  • η έγκριση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων Αγώνων Στίβου – Ημιμαραθωνίου/Μαραθωνίου και μαζικών Αγώνων
  • η ανάγκη για την επαναλειτουργία των Αθλητικών Ακαδημιών

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία:

Την πρώτη του γνωριμία με τη νέα πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, και τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας είχε σήμερα ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, σε τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας zoom, που διήρκησε περισσότερες από δύο ώρες.

Η Σοφία Σακοράφα είχε την ευκαιρία να θέσει στον Υφυπουργό μια σειρά από σοβαρά ζητήματα, που δημιουργούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της Ομοσπονδίας και ως εκ τούτου ζητούν άμεσα λύση.

Η κρατική επιχορήγηση βρέθηκε ψηλά στην ατζέντα της συζήτησης, με τον Υφυπουργό ωστόσο να μην δίνει απάντηση για το ύψος της Α΄ δόσης της τακτικής χρηματοδότησης του 2021, ούτε για τον χρόνο εκταμίευσής της, παρότι ο ΣΕΓΑΣ είναι υποχρεωμένος να καταβάλει στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών μισθούς και φορολογικές υποχρεώσεις έχοντας φθάσει στα μέσα Απριλίου. Παράλληλα, τέθηκε στον Υφυπουργό η επαναφορά χρηματοδότησης της Ομοσπονδίας στο επίπεδο του 2019 (3.250.000).

Η ομοσπονδία έθεσε για άλλη μια φορά την ανάγκη αναβάθμισης των Αθλητικών Εγκαταστάσεων των τριών κέντρων του Υψηλού Αθλητισμού που χρησιμοποιούνται από Αθλητές της Εθνικής Ομάδας (ΟΑΚΑ – ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ – ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ), αλλά και την ανάγκη μέριμνας και βελτίωσης των αθλητικών υποδομών όλης της χώρας.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ έδωσε έμφαση στην έγκριση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων Αγώνων Στίβου – Μαραθωνίου – Ημιμαραθωνίου και μαζικών Αγώνων, προκειμένου σταδιακά να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς η αγωνιστική δράση της σεζόν.
Επίσης, ζητήθηκε να εξασφαλιστεί η επαναλειτουργία Ακαδημιών Αθλητικών Σωματείων, που αποτελεί μείζον ζήτημα, αφού από εκεί προέρχονται οι βασικοί οικονομικοί πόροι των σωματείων. Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη χρηματοδότησης των Σωματείων μέσω της αξιολόγησης του ΣΕΓΑΣ, καθώς και η παράταση τροποποίησης των καταστατικών των αθλητικών σωματείων.

Προηγούμενο άρθροΗμερίδα ρίψεων (Λευκωσία) 14.4.2021
Επόμενο άρθροΕνθαρρυντικές οι πρώτες βολές – υψηλό επίπεδο στην Κύπρο με όρια και ρεκόρ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ