Οι πρώτοι εγχώριοι αγώνες του 2023 ξεκινούν με κλειστό και ανώμαλο δρόμο στο προσκήνιο.

-> Καλεντάρι 2023

Ο προβληματικός κλειστός

Στον κλειστό στίβο, προπονητική ημερίδα αλμάτων γίνεται στο κλειστό του ΟΑΚΑ, ενώ φεστιβάλ κάθετων αλμάτων γίνεται το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη και ημερίδα κλειστού την ίδια ημέρα στη Ρόδο.
Τα επόμενα 2 Σάββατα έχουν προγραμματιστεί ημερίδες στον Άγιο Κοσμά (όπου και τον Δεκέμβριο είχε γίνει αγώνας μικρών κατηγοριών) και επίσης, διαδοχικά, σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Το πανελλήνιο έχει οριστεί για τις 18-19 Φεβρουαρίου στο ΣΕΦ, χωρίς να έχει ακόμα επιβεβαιωθεί όπως και η κατάσταση του τάπητα ενώ αβέβαιο είναι αν θα προηγηθεί και κάποια ημερίδα.

Ο κλειστός στίβος παραμένει ανεπαρκής έως ανύπαρκτος και αγωνιστικά και προπονητικά μείζον πρόβλημα.
Το ΣΕΦ κάθε χρόνο και χειρότερο, με ελάχιστη διάθεση και αν, η Παιανία ακόμα παροπλισμένη.

Ο Αγιος Κοσμας ειναι υπ ατμον και δεν ξερουμε για πόσο ακομα θα είναι διαθεσιμος και αν θα υπαρξρι καποια λυση αναπληρωσης και ποτε.

Η χρήση κλειστών προπονητηρίων στίβου είναι μάλλον προνόμιο για λίγους αθλητές – κι ευτυχώς ως τώρα ευνόησε αρκετά ο καιρός.

Αρκετές θα είναι οι ελληνικές συμμετοχές σε αγώνες στο εξωτερικό όπως και σε πανεπιστημιακούς στις ΗΠΑ, με κάποιους πρώτους αγώνες να έχουν ήδη γίνει.

-> ελλην. παρουσίες στο εξωτερικό

Εκτός Σταδίου

Στον ανώμαλο δρόμο, ο περιφερειακός αγώνας στο άλσος Ν.Σμύρνης κάνει την αρχή την Κυριακή 15/1.
Στις 22/1 είναι οι αγώνες σε Μαραθώνα και Ιωάννινα, στις 29/1 σε Δοξάτο Δράμας, Αγ.Νικόλαο, Ρόδο, Χίο, Νάξο, στις 5/2 σε Τρίκαλα, Ορεστικό, Καλογριά, Μυτιλήνη, Λήμνο, στις 12/2 σε Λαγκαδά, Μήλο, Χανιά, ενώ έχει ήδη γίνει σε Αλίαρτο.

Η συμμετοχή σε περιφερειακό αγώνα αποτελεί και προϋπόθεση συμμετοχής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στις 5 Μαρτίου – δεν έχει ακόμα οριστεί αν θα γίνει ξανά Τρίκαλα, ή Μαρκόπουλο ή αλλού

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου γίνεται και το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα της χρονιάς, αυτό των 35χλμ βάδην στην περιοχή του Σχοινιά.

Προηγούμενο άρθροΟι κορυφαίοι του 2022 από τους φιλάθλους
Επόμενο άρθροΦεστιβάλ κ. αλμάτων, Θεσσαλονίκη 14.1.2023

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ