Αγώνας πρόκρισης μεταξύ Χαντζή και Χαλκιά για μια θέση στο Πεκίνο;

Η Χριστίνα Χαντζή διεκδικεί μια θέση μαζί με τη Φανή Χαλκιά για την πρόκριση στα 400μ. εμπόδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή, η Χαντζή πρότεινε, με αφορμή τον τελικό των Γκραντ Πρι στη Θήβα την Τετάρτη 30/7, να πραγματοποιηθεί αγώνας πρόκρισης ανάμεσα στις δύο αθλήτριες και να αποφασιστεί ποια θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας τον στην Κίνα.

Aναλυτικά η επιστολή της Χριστίνας Χαντζή στον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή:

«Κύριε Πρόεδρε,
Οπως γνωρίζετε είμαι αθλήτρια στα 400 μ. εμπόδια, με μακρόχρονη παρουσία στην Εθνική Ομάδα. Ενδεικτικά θα σας αναφέρω ότι από το 2001 μέχρι και σήμερα έχω συμμετάσχει στις παρακάτω αποστολές δίνοντας πάντα τον καλύτερο αγωνιστικό μου εαυτό.

2001- Μπρούνο Ζάουλι, Βάσα Φιλανδία.2001- Μεσογειακοί Τυνησία. 2002- Μπρούνο Ζάουλι Σλοβακία.2003- Παγκόσμιο Παρίσι.2004- Μπρούνο Ζάουλι Φλωρεντία.2005- Παγκόσμιο Ελσίνκι, Μεσογειακοί Αλμέρια. 2006- Πανευρωπαϊκό Γκέτεμπορκ, Μπρούνο Ζάουλι Θεσσαλονίκη2007- Παγκόσμιο Οσάκα, Μπρούνο Ζάουλι Μόναχο.

Ακόμη το 2006, 2007, 2008 έχω κατακτήσει την 1η θέση στους Βαλκανικούς Αγώνες και το 2002, 2005, 2006, 2007, 2008 την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.Γνωρίζετε ακόμη ότι έχω πετύχει το χαμηλό όριο πρόκρισης από το 2007 και ότι εφέτος έχω κάνει ήδη έξι (6) αγώνες ακουμπώντας ξανά το χαμηλό όριο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Θέλω επίσης να σας ενημερώσω ότι είχα δύο τραυματισμούς κατά την διάρκεια της χρονιάς: ο πρώτος πριν το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα και ο δεύτερος μετά το Ευρωπαϊκό Κύπελλο της Κωνστ/λης.

Παρόλα αυτά χωρίς καμία προπόνηση για 15 ημέρες αγωνίστηκα στο διεθνές μίτινγκ Βαρδινογιάννεια και τέσσερις ημέρες μετά στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βελτιώνοντας την επίδοση μου σχεδόν κατά ένα δευτερόλεπτο.

Γνωρίζοντας από τον Οκτώβριο του 2007 τα κριτήρια που εσείς ως Ομοσπονδία θεσπίσατε για την σημετοχή αθλητών/αθλητριών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου προσπάθησα μέσα από σκληρή δουλειά – πολλές φορές και με αντίξοες συνθήκες λόγω των τραυματισμών μου- να ανταποκριθώ αγωνιστικά σε ότι εσείς είχατε ορίσει. Περί αυτού και η άποψη που εξέφρασα μετά τους Βαλκανικούς Αγώνες στο Αργος Ορεστικό.

Στις 21/7/08 η ομοσπονδία μέσω της ΕΠΥΑ ανακοίνωσε τους αθλητές και αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στην αποστολή για το Πεκίνο αφήνοντας σε εκκρεμότητα την εκπροσώπηση στα 400 μ. εμπ. γυναικών και δηλώνοντας δύο αθλήτριες εμένα και την συναθλήτρια μου Φανή Χαλκιά.

Εδώ θέλω να τονίσω ότι τιμώ και σέβομαι την Χρυσή Ολυμπιονίκη της Αθήνας, συναθλήτρια μου, Φανή Χαλκιά.Σέβομαι, παρότι με αδικεί, την απόφαση της Ομοσπονδίας.

Επειδή νιώθω και είμαι σε πάρα πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση θέλω και εγώ από την μεριά μου να μου δοθεί η δυνατότητα να το αποδείξω όχι μέσα από ένα προπονητικό τεστ αλλά σε κανονικό αγώνα.

-Προτείνω λοιπόν με αφορμή τη διεξαγωγή του τελικού των Γκραν Πρι στη Θήβα την Τετάρτη 30/7 να γίνει αγώνας πρόκρισης 400 μ. εμπόδια γυναικών.

-Καλώ την συναθλήτρια μου Φανή Χαλκιά να αποδεχθεί την πρόταση μου.

-Καλώ τον σύλλογο μου ΕΝ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΥ και προσωπικά τον Πρόεδρο κύριο Βαγγέλη Μελιγκουνάκη μέλος του Δ.Σ ΣΕΓΑΣ να στηρίξη (όπως έχει πράξει μέχρι τώρα) από την μεριά του την πρόταση μου.

-Παρακαλώ τον ΣΕΓΑΣ και την ΕΠΥΑ να υιοθετήσουν την πρόταση μου.

Με αυτό τον τρόπο κανείς δεν θα χρειασθεί να αμφισβητηθεί και θα αποδοθεί και το περί δικαίου αίσθημα.Εκεί άλλωστε θα υπάρχουν κριτές ηλεκτρονικό χρονόμετρο και πραγματικές συνθήκες αγώνα.

Περιμένοντας την απάντηση σας.

Αθήνα 25/7/08

Με εκτίμηση

Χριστίνα Χαντζή»

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr

Σχολιασμός στο υπάρχον θέμα: http://www.stivoz.gr/?p=20334

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Π/Κ Ελλάδα-Κύπρος (Λευκωσία) 2008
Επόμενο άρθροΠανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων (Τρίκαλα) 2008