
Οι επιδόσεις που πέτυχαν ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος, η Ελένη Πόλακ στο επί κοντώ -σε …δεύτερη φάση- αλλά και οι Δουβαλίδης και Πεσιρίδου στα εμπόδια ήταν οι κορυφαίες τη Β΄ημέρα αλλά και συνολικά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.
-> Αποτελέσματα
Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν το μεγάλο όνομα της διοργάνωσης και δικαίωσε και τον χαρακτηρισμό αυτόν.
Στα δύο του πρώτα άλματα έμεινε λίγο κάτω από τα 8μ., το τρίτο ήταν άκυρο και μετά ..πήρε φόρα. Πρώτα έκανε 8,11μ. βελτιώνοντας τη φετινή του επίδοση, έπειτα ανέβηκε στα 8,16μ. εκδηλώνοντας μάλιστα δυσαρέσκεια για την επίδοση και στο τελευταίο του άλμα έφτασε στα 8,26μ.
Ο Τεντόγλου πέτυχε την καλύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη καi 2η στον κόσμο μετά τον Echevarria, ενώ επίσης έκανε και ρεκόρ αγώνων, το οποίο είχε με 8,23μ. από το 2014 – πανελλήνιο ρεκόρ τότε- ο Λούης Τσάτουμας, ο οποίος έκανε μάλιστα και την απονομή.

Στη δεύτερη θέση ήταν ο Νίκος Καψής με 7,44μ. που έκανε στο πρώτο και μοναδικό του ουσιαστικά άλμα. Τρίτος ήταν ο Θανάσης Παπαδόπουλος με 7,29μ. που σημείωσε στο τελευταίο του άλμα, αφήνοντας εκτός βάθρου τον Παναγιώτη Ματζουρογιάννη που έκανε 7,24μ. στο μοναδικό του έγκυρο.
Από την 4η προσπάθεια στο αρχικό ύψος στην απόπειρα για το όριο
Η Ελένη Πόλακ ξεκίνησε -κι ενώ είχαν τελειώσει οι υπόλοιπες αθλήτριες τον αγώνα- στα 4,25μ. και παραλίγο να μείνει εκεί, καθώς χρειάστηκε και …4ο άλμα. Κι αυτό γιατί κανε ένσταση γιατί στο 2ο της άλμα άλλος αθλητής της δημιούργησε πρόβλημα, της επετράπη εντέλει να κάνει νέα προσπάθεια.
Η Πόλακ πέρασε τότε το ύψος, για να συνεχίσει μετά στα 4,40μ. που υπερέβη με τη δεύτερη, έχασε ένα άλμα στα 4,50μ. και μετά έβαλε στα 4,60μ.
Εκεί τα κατάφερε με την πρώτη (ισοφαρίζοντας και το ρεκόρ αγώνων της Κυριακοπούλου) ενώ μετά έβαλε στο ύψος – όριο για Tokyo των 4,70μ., όπου είχε και ιδιαίτερα καλή την τελευταία της προσπάθεια [φώτο].

Η Πόλακ έδειξε πως μπορεί να περιμένει αργά ή γρήγορα πως θα καταφέρει την πολυπόθητη αυτή επίδοση, ενώ πέτυχε κι ένα αποτέλεσμα καλό για το ranking.
Από την άλλη, υπήρξαν και αντιδράσεις για την προσπάθεια που της δόθηκε καθώς και ένσταση, που απορρίφθηκε, ενώ η απονομή έγινε στο τέλος λόγω της καθυστέρησης, με την Πόλακ να καλείται επιπλέον και για doping control.
Η Κατερίνα Βαγενά ξεκίνησε στα 4μ., μετά πέρασε με την πρώτη τα 4,14μ., δεν τα κατάφερε στα 4,20μ.
Πολύ καλή και πάλι η κορασίδα Αναστασία Ρέτσα, που πέρασε ξανά τα 4,07μ., προσπαθώντας μάλιστα και αυτή στα 4,20μ. μετά.
Τα 3,85μ. πέρασαν η νεάνιδα Εύα Κοτσαχείλη και η Γεωργία Στεφανίδη και ήταν μαζί στην επόμενη θέση – τελικά έμειναν εκτός βάθρου.
Τα εμπόδια
Ο Κώστας Δουβαλίδης ήταν σε καλή κατάσταση με πρόσφατο και το πανελλήνιο ρεκόρ. Μπορεί ο 33χρονος πρωταθλητής μας που σημείωσε την 9η νίκη του να μην κατάφερε κάτι ανάλογο αλλά έκανε μια καλή κούρσα σε 7.67.
Ακολούθησε μισό δευτερόλεπτο μετά ο Κώστας Χίντας και τρίτος ήταν με 8.23 ο Νίκος Φιλανδαράκης, της …γενιάς του Δουβαλίδη που υπήρξε μάλιστα και νικητής το 2007.
Στο αγώνισμα έγιναν απευθείας 2 τελικές σειρές.
Στις γυναίκες, που είχε γίνει το πρωί ένας επεισοδιακός προκριματικός, η Ελισάβετ Πεσιρίδου σημείωσε την 7η νίκη της, βελτιώνοντας τη φετινή της επίδοση, με 8.16 – όσο ήταν το όριο για το παγκόσμιο κλειστού.
Ακολούθησε με 8.38 η Κέλλυ Σαμάνη.
Τρίτη τερμάτισε εκτός συναγωνισμού η Κύπρια Αγγελική Αθανασοπούλου. Το χάλκινο κρίθηκε στα χιλιοστά και μάλιστα σε ισοπαλία επίδοσης 8.91 από διαφορετικές σειρές. Η Σοφία Ιωσηφίδου τελικά υπερτερούσε της κορασίδας Ελιμπιώνα Ζενέγια – που ήταν η νικήτρια στη σειρά που προηγήθηκε και δείχνει πολύ καλά στοιχεία στο αγώνισμα.
-> Όλα για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα