Μετά την 1η ημέρα που ήταν αφιερωμένη στο επικοντώ, η 2η ημέρα των αγώνων του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο πρωινό της πρόγραμμα περιελάμβανε τα πρώτα αγωνίσματα των συνθέτων -με την …οικογένεια Eaton να τραβάει τα βλέμματα- και προκριματικά δρομικών αγωνισμάτων με τον Powell να ξεχωρίζει.

Στα προκριματικά των 60μ. ο Τζαμαικανός Asafa Powell ήταν εντυπωσιακός με εθνικό ρεκόρ 6.44 και την καλύτερη φετινή επίδοση στα 60μ. όπου έγινε ο 5ος όλων των εποχών και απέχει 5 εκατοστά από το παγκόσμιο ρεκόρ του Greene.
Σε 6.55 ακολούθησε ο Κινέζος Xie ενώ 6.56 έτρεξε ο Kim Collins. Και οι 3 Αμερικανοί, Bromell, Rodgers, Bracy, τερμάτισαν σε 6.57. Dasaolu και Kiryu έκαναν 6.59.

Στα 60μ. του 7θλου, ο Ashton Eaton έτρεξε σε 6.81, μάλλον μέτρια για τα δεδομένα του, όμως συνέχισε πολύ καλά στο μήκος, με 8,08μ.

Στο 5θλο, στα 60μ. με εμπόδια η -απόφοιτη του Oregon- Brianne Theisen-Eaton έκανε μια εντυπωσιακή και μάλλον τυχερή εκκίνηση (αντίδραση 0.106) και τερμάτισε με ατομικό ρεκόρ 8.04, σε αντίθεση με την Kendell Williams δίπλα της που σάστισε, έφυγε σε 0.267 για να κάνει 8.31. Ενδιάμεσα τερμάτισε η Mokhnyuk σε 8.11 ενώ στην προηγούμενη σειρά η έτερη αθλήτρια της Ουκρανίας, Fodorova, έκανε ατομικό ρεκόρ με 8.27.
Στο ύψος η Morgan Lake πέρασε τα 1,88μ.
Στη σφαιροβολία κυριάρχησαν οι Ουκρανές: Mokhnyuk -15,01μ. και Fodorova -15,41μ. που προηγούνται και στο σύνολο μετά από 3 αγωνίσματα.

Στα προκριματικά των 800μ. στην 3η και γρηγορότερη σειρά ο Κύπριος Φάνος Μιχαηλάς έτρεξε σε 1.51.36. και ήταν 4ος στη σειρά και 9ος συνολικά.
Balla και με επίδοση οι Aman, Sowinki πέρασαν, όπως και οι νικητές των άλλων σειρών, Smaiki, Gakeme- μαζί με τον Berian.

Στα προκριματικά των 400μ. ο Αμερικανοί επικράτησαν τα φαβορί στις σειρές τους. με τους Haroun, Taplin ταχύτερους, τους αθλητές του Τρινιντατ Lendore και Gordon επίσης να κερδίζουν τις σειρές τους όπως και ο Maslak, ενώ οι Αμερικανοί είχαν προβλήματα, με τον Norwood να ακυρώνεται μάλιστα. Όσο για την αγωνιστική εμφάνιση της FYROM που φορούσε ο Efremov, μόνο η τελευταία λέξη υπήρχε.
Στις γυναίκες, Adekoya, με κάποια δυσκολία η McPherson, Mupopo από την πρώτη σειρά και οι Αμερικανίδες Spencer, Hayes έτρεξαν κάτω από τα 53″. Η Gordon έμεινε εκτός -και κυριολεκτικά.

Kejelcha και Iguider κέρδισαν τις σειρές στα 3000μ. με τους Κενυάτες Choge και Koech να τους ακολουθούν.
Στα 1500μ. μια πρώην -η Hassan- και τρεις νυν αθλήτριες της Αιθιοπίας ήταν στις 2 πρώτες θέσεις των 2 σειρών.

-> αποτελέσματα

Σε λιγο στο απογευματινό πρόγραμμα (ξημερώματα Σαββάτου για Ελλάδα) ως πρός τελικούς υπάρχουν
-η σφαιροβολία ανδρών, με τον Αμερικανό Roberts και τον Πολωνό Haratyk να ξεχωρίζουν ενώ μετ’εχουν και οι ΝεοΖηλανδοί Walsh, Gill
-το μήκος γυναικών με την Αμερικανίδα Reese αλλά και τη Stratton από την Αυστραλία, και τις Ευρωπαιες Wester, Proctor, Spanovic

Ημιτελικούς και τελικό θα έχουν
-τα 60μ. εμπόδια γυναικών με κυρίως ενδοαμερικανική μονομαχία (Rollins, Harrison και Ali)
-τα 60μ. ανδρών με Powell, Collins και τους Αμερικανούς να ξεχωρίζουν.

Επίσης συνεχίζεται το 7θλο που ξεχωρίζει ο Eaton, ενώ ολοκληρώνεται το 5θλο, με τη γυναίκα του, Brianne Theisen-Eaton, τις Mokhnyuk, Fodorova από την Ουκρανία, τη Lake από τη Μ.Βρετανία αλλά και την Αμερικανίδα Kendell Williams, που είναι στο “δικό μας” team της Georgia με coach ton Πέτρο Κυπριανού.

Όλα για τη διοργάνωση: www.stivoz.com/forum/calendar.php?do=getinfo&e=1724&day=2016-3-17

Προηγούμενο άρθροPortland: Χάλκινη η Στεφανίδη, 6η η Κυριακοπούλου και 7ος ο Φιλιππίδης σε πανδαισία επί κοντώ με ρεκόρ αγώνων
Επόμενο άρθροPortland: Συναρπαστικό μήκος και 5θλο, Ali και πάλι στα εμπόδια, ξανά ήττα για Powell (+videos)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ